Kezdőlap Események Kimagaslóan készül a téli időszakra a Mega-Sped Kft.

Kimagaslóan készül a téli időszakra a Mega-Sped Kft.

A Mega-Sped Kft. telephelyén tartottak tájékoztatást az idei hó- és síkosságmentesítési munkálatokkal kapcsolatban.
Az eseményen résztvevők és a katasztrófavédelmi képviselők információt kaphattak a Mega-Sped Kft. dolgozói által végzett munkálatok rendszerezett folyamatáról, illetve a feladatellátáshoz elengedhetetlen gépeket és a raktárakban helyet kapó érdesítő anyagokat is megtekinthették.

A Mega-Sped Kft. az önkormányzat megbízásából évek óta végzi Kecskemét kül- és belvárosában a hóeltakarítási- és síkosságmentesítési feladatokat, amely elengedhetetlennek minősül a mindennapi biztonságos és csúszásmentes közlekedés érdekében.
A gépszemle és a katasztrófavédelmi értékelés után a bizottsági tagok úgy vélték, hogy mind az eszközök, mind a dolgozók terén idén is maximális szinten ellátható a kivitelezés.

Megtudhattuk, hogy a felül- és aluljárók esetében ebben az időszakban sokkal gondosabb, figyelmesebb beavatkozás szükséges.
A Közbiztonsági Bizottság arra is felhívta a figyelmet, hogy első ütemben a fő és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosságmentesítésére kerül majd sor, ezt követően pedig a forgalmas útszakaszokat takarítják. A második ütemben a lakótelepi utak, valamint kertvárosok forgalmasabb utcái következnek, majd harmadik ütemben a kisebb forgalmú, családi házas övezetek.
Fontos tudni, hogy a síkosságmentesítés az ingatlantulajdonosokra is vonatkozik, akiknek kötelességük az ingatlan előtti járda megfelelő akadálymentesítése és rendben tartása.

Szabadszállási Mihály, a Mega-Sped Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a telephelyen jelenleg kilenc korszerű, minden szempontnak megfelelő gép áll készenlétben, valamint más síkosságmentesítésre és hótakarításra alkalmas gépezet. Érdesítő anyagokból is megfelelő mennyiség van készleten, többek között 300 tonna só és 100-150 tonna karbamid környezetkímélő anyag.

„Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy mi mindent megteszünk a hó- és síkosságmentesítés érdekében, mind a gépállományunk, mind a munkaerőnk teljes felkészültségben van. Kérjük a lakosságot, hogy ebben a balesetveszélyes időszakban fokozottan figyeljenek a közlekedésre, valamint megértéssel, türelemmel segítsék a Mega-Sped Kft. munkáját.” – hangsúlyozta Szabadszállási Mihály.

A huszonnégy órás ügyeleti rendszernek köszönhetően a lakosság bármikor elérheti a Mega-Sped Kft. ügyfélszolgálatát a 76/417-880-as vonalon, a 80/204-540-es, ingyenesen hívható zöld számon, vamint a 30/824-8896-os mobilszámon.