Kezdőlap Rendőrségi hírek Közel félmillió forintot érő kerékpárt loptak el

Közel félmillió forintot érő kerékpárt loptak el

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A kunszentmiklósi nyomozók két órán belül beazonosították a feltételezett elkövetőket.

Egy szalkszentmártoni férfi feljelentést tett 2016. november 16-án délelőtt a rendőrségen arról, hogy ellopták a kerékpárját. A közel félmillió forintot érő járművét három nappal korábban egy reklámtábla tartóoszlopához zárta le Szalkszentmárton belterületén.

 

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai két órán belül beazonosították a feltételezett elkövetőket, akiket még aznap este lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak.

 

A nyomozás adatai szerint a kerékpárt B. András 38 éves dömsödi és B. László 60 éves szalkszentmártoni lakos előzetes megbeszélést követően tulajdonította el 2016. november 13-án 17 óra 35 perckor. A rendelkezésre álló információk alapján a dömsödi gyanúsított megkérte helyi lakos ismerősét, hogy tehergépkocsival álljon a reklámtábla közelében lévő térfigyelő kamera elé annak érdekében, hogy észrevétlenül ellophassa az egyedi kerékpárt. Ezt követően a dömsödi férfi a saját gépkocsijával hazavitte a járművet, amit a nyomozók házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak. A rendőrök 2016. november 17-én visszaadták a sértettnek a kerékpárt.

 

Az eljárás további szakaszában mindkét férfi szabadlábon védekezik.