Kezdőlap Régió Lezárt akta: Fegyverrel, csuklyában raboltak

Lezárt akta: Fegyverrel, csuklyában raboltak

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye
Dabason két gyanúsítottat, Hajóson három férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek munkatársai.
A cikkhez kapcsolódó videó:

Két Magyarországon élő külföldi férfi 2016. március 4-én 18 óra körül tehergépkocsikat akartak venni Kiskunmajsa-Tajó határában. Az ismeretlen eladó egy erdőbe csalta őket, ahol az autóban ülő sértetteket több csuklyás személy megtámadta.

Az elkövetők egy fegyverrel, illetve egy bozótvágó késsel és egyéb ütőeszközökkel fenyegetve az értékeik átadását követelték tőlük és a kezeiket megkötözték. Az ismeretlen csoport tagjai – külföldi és magyar címletekben – közel kétmillió forint készpénzt, mobiltelefont, tabletet, válltáskát és a sértettek használatában lévő személygépkocsi indítókulcsát elvették, majd ismeretlen helyre távoztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Közterületi Támogató Alosztálya a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével – beazonosításukat követően – 2016. március 17-én Táborfalván és Dabason két gyanúsítottat, Hajóson három férfit fogtak el.

Velük szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az öt férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldik meg.