Kezdőlap Események Magas színvonalú óvodai ellátás és angol nyelvoktatás az Angyalkert Magánóvodában

Magas színvonalú óvodai ellátás és angol nyelvoktatás az Angyalkert Magánóvodában

Kecskemét belvárosában már 4 éve nyújt magas színvonalú óvodai ellátást az Angyalkert Magánóvoda. Az egyedülálló biztonsági rendszerrel felszerelt, családias hangulatú magánóvoda ügyvezető igazgatója és tulajdonosa, Schifter Katalin beszámolt nekünk az idei esztendőről és a gyermekek mindennapi életéről.

Idén, negyedik alkalommal nyitottuk meg kapuinkat 24 kisgyermek számára. Angol-magyar kétnyelvű óvoda lévén, a hozzánk járó kisgyermekek reggeltől hallják és használják az angolt. A napi rutin mellett sok énekkel és mondókával igyekszünk megszerettetni az angol nyelvet és bátorítjuk a gyermekeket, hogy bátran használják azt.

Várhatóan január elejétől indítunk egy családi napközis csoportot, amelyben 1-3 éves korig várjuk a gyerkőcöket. Itt ugyancsak játékos formában, mondókákkal és sok-sok énekekkel tanítjuk és szerettetjük meg az angol nyelvet.

A napi háromszori étkezéshez hozzátartozik, hogy a délelőtt folyamán közösen elfogyasztanak egy nagy tál gyümölcsöt, amely mindennapos szokássá vált.

A gyerekek rendkívül élvezik és várják a heti egy alkalommal megtartott, angol nyelven folytatott főzőcske- Cooking órát, amely keretében gyümölcssalátákat, szendvicseket készítenek, majd el is fogyasztják ezeket.

Számtalan külön, óvodai időn belül megtartott foglalkozásra van lehetősége a gyerekeknek. Ilyen például az úszás, lehetőségük van balettot tanulni, illetve heti egy alkalommal,a tornaóra mellett táncórát is tartunk.Jár az óvodába logopédus és mozgásfejlesztő szakember. Ezek mind a gyerekek testi-lelki fejlődését szolgálják.

Előző évben kialakítottunk egy só-szobát, amelyet lehetőség szerint látogatunk. Megelőző jelleggel a tavaszi-őszi betegesebb időszakokban napi rendszerességgel használjuk azt.

Rendkívül sok óvodán kívüli programokon vesznek részt a gyerekek, ilyen például egy Halász Judit koncert, vagy egy Ciróka Bábszínházi előadás. Sokat sétálnak a városban, így szoktatva őket a városi közlekedésre. Nemrég a piacon jártunk, ahol nagy sikert aratott a egyen-mellényünk, mely egy biztonsági láthatósági mellény.

Cím:
6000 Kecskemét, Bánk bán utca 5.

OM azonosító: 202749

Telefon:
+36/76/800-161

+36/30/9835-694

E-mail:
[email protected]

[email protected]