Kezdőlap Zenei élet Móricz Zsigmond: Novellák — Hangoskönyv Csuja Imre előadásában

Móricz Zsigmond: Novellák — Hangoskönyv Csuja Imre előadásában

A Hungaroton hangoskönyvében a magyar író, újságíró, szerkesztő, Móricz Zsigmond népszerű novelláit rögzítette.

Mint a 20. századi realista prózairodalom egyik legnagyobb alakja, Móricz legtöbb művében a szegénység problémáit, a magyar parasztság nehézségeit feszegeti. A műveket Csuja Imre

Jászai Mari-díjas magyar színművész előadásában hallhatjuk.

A magyar lemezkiadó számos kiváló irodalmi lemezzel jelentkezett fennállása óta – és az utóbbi időben a Hangoskönyv sorozat révén megint elsőrangú művek jelenhetnek meg napjaink vezető – és szép orgánumú – színművészeinek előadásában és értelmezésében.

Ezúttal a vígjátékokból közkedvelt Csuja Imre komoly, mértékadó és időtálló Móricz- novellák nagyszerű tolmácsolásával egy komolyabb oldalát mutatja meg. Móricz Zsigmond nagyszerűen megrajzolt realizmusát sokszor megfilmesítették és színpadra is vitték nagyszerű regényeinek adaptálásával. De szuggesztív írói stílusát szinte sűrítve példázzák az olyan közismert Móricz-novellák is – mint a Hét krajcár, a Tragédia, a Kis Samu Jóska, a Barbárok, és A világ végén már szép és jó. Nagyszerű korrajz mindegyik, és nekünk, kecskemétieknek különösen érdekesek is: hiszen az alföldi tanyavilág kínálta írói élményekből születtek meg annak idején. Csuja Imre átélt mesélésében szívbe markoló élmény meghallgatni őket.

Komlós József JR