Kezdőlap Zenei élet New Order: Singles

New Order: Singles

Az új hullám – és későbbiekben az elektronikus alternatív zene egyik legnagyobb hatású, meghatározó zenekarának munkásságát reprezentálja, és legnagyobb kislemez-sikereit gyűjti össze a Warner dupla válogatása.

A kezdetek éppen negyven évre nyúlnak vissza, a Joy Divison manchesteri megalakulásig – hiszen ennek a legendás formációnak lett a továbbélése – egykori énekesük: Ian Curtis 1980-ban bekövetkezett öngyilkossága után – a New Order. A post-punkot elektronikus tánczenével kombinálva nagy sikereket értek el, mint az akkori trend egyik meghatározó zenekara: a Blue Monday 1983-ban például valósággal bedöntötte a listákat.

Első lemezük: a Movement 1981-es megjelenésétől 2015-ig a New Order tíz stúdió- és három koncert-albumot adott ki; valamint tizenkét válogatást jelentetett meg világszerte. A Singles éppen 11 éve, októberben jött ki Angliában először – és ez a most megjelenő dupla CD a tíz évvel ezelőtti, azonos nevű album kibővített verziója – és mint ilyen: a New Order eddigi legsikeresebb pillanatait gyűjti össze.

Lévén, hogy a két korong az első lemeztől kezdve  az áttörést okozó „Blue Monday”-ig és a „Confusion”, a „True Faith”, a „Regret” és a „Crystal” albumok népszerű dalait tartalmazza.

Eltérés a korábbi megjelenéshez képest, hogy a legújabb kiadványon megszólal a világhírű, slágerlista vezető foci-himnusz, a „World in Motion” is. Az új kevrések még teljesebb és frissebb hangzásélményt biztosítanak – melyet mindenki egykori emlékeket és élményeket idézve hallgathat meg otthonában.

Komlós József JR