Kezdőlap Események Novemberi Montázs-est

Novemberi Montázs-est

A hűvös, esős idő ellenére megtelt a kecskeméti Katona József Könyvtár nagyterme szombaton délután. Montázs-estre gyülekeztek a vendégek. A Montázsmagazin olvasóin, barátain, tehát a törzsközönségen kívül, akik gyakran megtisztelik jelenlétükkel a rendezvényt, Kecskemét zenei és múzeumi életének képviselői és a Laczkó család ismerősei, barátai is szép számmal eljöttek.

A Szivárvány havasán… kezdetű csángó népdallal kezdődött a kulturális rendezvény, ahol ez alkalommal előtérbe került a komolyzene, hiszen Laczkó Jánosnak és családjának a zene hozzátartozik a mindennapjaihoz. S hogy ezen kívül még mit örökített át egyik generáció a másik számára? Említhetjük a pedagóguspálya iránti elhivatottságot és a művészetek kedvelését is (irodalom, képzőművészet). Valamint a nagyszülők kétkezi munkájának tiszteletét.

A vendégek voltak:

 Laczkóné Pálfi Alojzia ny. főiskolai docens

 Laczkó János restaurátorművész, műemlékvédelmi szakmérnök, ny. megyei múzeumigazgató

 Ifj. Laczkó János énektanár, karnagy

Noha sokan azért jöttek el a rendezvényre, mert már ismerték a vendégeket, mégis mindenki kapott valami újat, hiszen sok érdekeset elárultak magukról.

Elmondhatták kedvenc versüket, illetve videó bejátszás révén megismerhettük kedves zenedarabjukat is. Az oldott, derűs légkörben családi szokásokra is fény derült, és érezhető volt a családtagok egymás iránti megbecsülése, tisztelete, szeretete.

Mindhárom vendég tartalmas és példamutató szakmai múltjáról – és jelenéről – híres: a főiskolai docens Lujzika, a restaurátorművész és nyugalmazott múzeumigazgató János, valamint a Cantus Nobilis Kórus karnagya, ifjabb Laczkó János. Sokan gratuláltak nekik a program után, további sok sikert, jó egészséget és szeretetteljes éveket kívánva.