Kezdőlap Zenei élet Phil Collins válogatáslemezzel ünnepeli kettős jubileumát

Phil Collins válogatáslemezzel ünnepeli kettős jubileumát

A hétszeres Grammy, Oscar- és Golden Globe-díjas brit énekes legújabb albuma ma vált elérhetővé a rajongók számára. A The Singles Collins életművének legnagyobb slágereit tartalmazza, az „In The Air Tonight”-tól a „You’ll Be in My Heart”-on keresztül a „True Colors”-ig.

Phil Collins, a brit rock legenda idén ünnepeli hatvanötödik születésnapját és egyben harmincöt éve tartó szólókarrierjét. Ezen alkalomból kiadója: a Warner sorlemezei megjelentetése mellett egy nagyszerű válogatásalbummal is tiszteleg munkássága előtt. A népszerű zenész a The Singles dupla válogatásalbumán összesen három évtized slágereit gyűjtötte össze, amelyek között minden generáció megtalálja a számára legkedvesebbet.

Phil Collins sikeres Genesis-beli éveit otthagyva döntött úgy, hogy szólókarrierbe kezd. A legendás zenekarból távozva, a dob mögül felállva kezdett énekesi szólókarrierjébe – és világsztár lett. Mert bárhogy is nézzük, kevés olyan énekes van, akinek a sokadik best-of albumát látva nem menekülünk ki a világból, de Phil Collins szerencsére épp közéjük tartozik.  Ráadásul a The Singles nem egy korábban megjelent album újrakevert kiadása, hanem egy válogatáslemez, ami az énekes legismertebb dalait gyűjti össze.

A két lemez Collins szóló karrierjének a legnagyobb slágereiből válogat: az 1981-es „In The Air Tonight”-tól kezdve egészen a 2010-es, legutóbbi nagylemez címadó daláig, a „Going Back”-ig minden megtalálható. Három brit listavezető dal („You Can’t Hurry Love”, „Easy Lover” és az „A Groovy Kind of Love”) mellett számos Top 10-es szám is felkerült a korongokra („One More Night”, „Separate Lives”, „Two Hearts”, „Another Day in Paradise”).

Mellettük az albumon újra megszólal az „I Don’t Care Anymore”, amelyért Collins az első Grammy-jelölését kapta, illetve gyerekkorunk egyik legmenőbb filmzenéje, a „You’ll Be in My Heart”, amellyel Collins az amúgy felejthető Tarzant tette feledhetetlenné, és amiért egy Oscart be is zsebelt még abban az évben.

Komlós József JR