Kezdőlap Sport Stockholmban két magyar a dobogón

Stockholmban két magyar a dobogón

Jól sikerült a bemutatkozás a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa sorozatban a magyaroknak, hiszen vasárnap Stockholmban a Dobrovitz család a 2. és 3. helyezést szerezte meg. A magyar hajtók a világkupa sorozat második fordulójában mutatkoztak be először. Hazai versenyzőinket csak a többszörös ausztrál világbajnok, Boyd Exell tudta legyőzni. A FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa versenysorozatába a világ ranglista első 10 helyezettje jutott be, köztük két magyar négyesfogathajtó, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József.

A hétvégén a svédországi Stockholmban folytatódott a FEI fedett pályás világkupa sorozata, ahol a két vecsési világbajnok, Dobrovitz József és fia, ifj. Dobrovitz József is indult, sikerrel. Dobrovitz József a 3., ifj. Dobrovitz József a 4. helyen került be a pénteki versenynap után a vasárnapi világkupa pontszerző versenyszámra, de nem tudták legyőzni az ausztrál hajtót, Boyd Exell-t. Ő bizonyult a legjobbnak, 246,03 másodpercet hajtott, melyben 1 verőhibáért 5 büntető másodperc is benne volt. A legjobb magyar, Dobrovitz József 283,17 másodperces hajtást mutatott be, benne 2 verőhibáért 10 büntető másodperccel. Így második helyezettként zárt Stockholmban. Fia, ifj. Dobrovitz József igaz, hogy csak 5 büntető másodpercet kapott 1 verőhibáért, de ezzel 284,67 másodperc alatt tudta teljesíteni a pályát, harmadik helyezettként.

A 2016/2017-es FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa sorozat Budapesten folytatódik a jövő hétvégén, ahol ott lesz Dobrovitz József és fia, ifj. Dobrovitz József is. Legnagyobb ellenfelük várhatóan a hollandok világ-, és Európa- bajnoka, Koos de Ronde lesz.

A fotókat Horváth Kriszta készítette.

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221

Budapest, 2016. november 27.