Kezdőlap Állati Szenzációs Őszbúcsúztató Lovasfelvonulást rendeztek Fülöpszálláson

Szenzációs Őszbúcsúztató Lovasfelvonulást rendeztek Fülöpszálláson

Október 29-én rendezték meg Fülöpszálláson az Őszbúcsúztató Lovasfelvonulást és Bált, amely nagy sikert aratott a lakók és a környék települései számára egyaránt.


A Művelődési Ház udvarán kezdődött meg az egyik legnépszerűbb program, a bográcsos főzés, amelynek keretében Sáfár István, Nagy Károly, Nagy Imre és Horogszegi Lajos készített ízletes birka – és pacalpörköltet a vendégek számára.

A finom ebédet követően befutottak a felvonulásra érkezett fogatok is, amelynek hajtói Soltszentimrét, Tabdit, Ágasegyházát, Akasztót, Kaskantyút, Soltot, Szabadszállást, Kiskőröst, Kecskemétet és természetesen Fülöpszállást képviselték.

A gyülekező helye a Művelődési Központ volt, majd hét másik megálló következett, amelynek állomásain különböző néptánccsoportok kedveskedtek lenyűgöző hagyományőrző táncműsorral a résztvevők számára. De ha ez nem lett volna elég, akkor ízes pálinkákat is lehetett kóstolni.

A közel két órás színvonalas felvonulás utolsó állomásaként szintén a falu központja szolgált, ahol tárcsán sütött fűszeres ételek, többek között házi készítésű fűszeres sült húsok, valamint sültkolbászok garmadája várta a megérkezőket.
Az igazi szüreti mulatság ekkor vette igazán kezdetét, ugyanis a Művelődési Ház termében Németh Gusztáv és zenekara húzta a talp alá valót, felemelő hangulatot biztosítva az ünnepélyes bál vendégeinek.
Az eredményesen megvalósított programsorozat végig kalauzolta a vendégeket egy igazi őszbúcsúztató szüreti mulatság élményén, amelyre még sokáig örömmel és jó kedvvel gondolhatnak vissza a résztvevők.
A következő színvonalas eseményt várhatóan a jövő esztendőben tartják meg a szervezők, amikor is a tervek szerint egy nagyszabású augusztus 20.-i fesztivál kerül majd megrendezésre.