Kezdőlap Események Új típusú gerendatartókat fejleszt a Rutin Kft. és a Betonsped

Új típusú gerendatartókat fejleszt a Rutin Kft. és a Betonsped

Az építőiparban használatos új típusú gerendatartókat fejleszt a Rutin Kft. és a Betonsped Kft. konzorciumi együttműködésben, a két cég 508,40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), a projekt összköltsége 913,53 millió forint – közölték a cégek az MTI-vel.

Az új típusú, megnövelt teljesítőképességű gerendatartóknak a tervek szerint acél trapézlemez gerince lesz, és újszerű szerkezeti megoldásokkal állítják elő gazdaságos gyártástechnológiával.
A közlemény szerint a két cég az új termékkel erősíteni tudja pozícióját az országos hídépítési szegmensben, valamint az épületekben alkalmazott nagy fesztávú tartók és kiváltó tartók alkalmazása területén is jelentős térnyerésre számítanak.
A konzorciumi partnerek két különböző helyszínen dolgoznak a projekt kivitelezésén: a Rutin Kft. Dombóváron, a Betonsped Kft. pedig Tatabányán.
A Rutin Kft.-t 1990-ben Dombóváron alapították, a magántulajdonban lévő vállalat fő profilja különféle acélszerkezetek tervezése, gyártása és szerelése.
A Rutin Kft. az MTI érdeklődésére közölte: a cég a 2015-ös lezárt üzleti évet 3,88 milliárd forint, az előző évet pedig 4,09 milliárd forint árbevétellel zárta. A Rutin Kft. adózott eredménye tavaly több mint 106,6 millió forint volt, ami 149,3 millió forinttal maradt el a cég 2014-es adózott eredményétől.
A Betonsped Kft.-t 1990-ben magyar magánszemélyek alapították. A társaság fontosabb tevékenységei építőipari fővállalkozás keretében ipari üzemek, raktárak, lakóépületek teljes körű megvalósítása.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a kft. 2015-ben 3,689 milliárd forint árbevételre tett szert, ami több mint 1,8 milliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételét. A társaság adózás utáni eredménye 88,064 millió forint volt, 33,260 millióval több, mint 2014-ben.

gtz \ gpp \ gry

MTI 2016. november 3., csütörtök