Kezdőlap Gazdaság BÉT – Enyhe emelkedés várható a tőzsdén

BÉT – Enyhe emelkedés várható a tőzsdén

Optimista nemzetközi hangulatban enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a vezető részvényeknél szintén erősödés várható.
A makro adatok közül kiemelte a délelőtt érkező magyar ipari termelési adatot, illetve a harmadik negyedéves bruttó hazai termék (GDP) részletes adatait.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: az olasz népszavazás után fellélegeztek a piacok, ennek megfelelően óvatos optimizmus jellemzi a magyar tőzsdei hangulatot is. A 9 órakor megjelenő magyar GDP-adat árnyalhatja a képet.
Felidézte, hogy a harmadik negyedéves GDP számai novemberben az első közlés során azt mutatták, hogy 2 százalékkal bővült a gazdaság július és szeptember között. Ez jelentősen alacsonyabb volt a várakozásoknál és a második negyedéves 2,8 százalékos növekedéshez képest is, ezért kedden a részletes adatközlés magyarázatára kíváncsiak elsősorban az elemzők.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 291,51 pontos, 0,98 százalékos emelkedéssel, 30 100 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 7,33 milliárd forint volt. A Mol 175 forinttal, 0,95 százalékkal 18 600 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 82 forinttal, 1,03 százalékkal 8011 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,03 százalékkal 489 forintra emelkedett, forgalma 314,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,03 százalékkal 5870 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

MTI 2016. december 6., kedd