Kezdőlap Rendőrségi hírek Elfogták a lopások elkövetőit

Elfogták a lopások elkövetőit

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A bajai rendőrök őrizetbe vették a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható 30 éves helyi férfit.

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Tamás 30 éves helyi lakossal és fiatalkorú társával szemben.

Ismeretlen elkövetők 2016. november 22. és 2016. december 3. között két alkalommal bejutottak egy bajai ingatlanba, melynek garázsából kézi szerszámokat, porszívót, elektromos sövénynyírót, valamint a házból egy laptopot loptak el.

A bejelentést követően a helyi rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. A nyomozás eredményeként egy 30 éves bajai férfi és egy 17 éves helyi fiú került a nyomozók látókörébe. A fiatalkorút a rendőrkapitányság munkatársai 2016. december 14-én elfogták és – szabadlábon hagyása – mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel Sz. Tamás ismeretlen helyen tartózkodott, ezért vele szemben a Bajai Rendőrkapitányság 2016. december 16-án elfogatóparancsot bocsátott ki, amely alapján a férfit a nyomozók 2016. december 21-én elfogták és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök előterjesztést tettek a 30 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, míg fiatalkorú társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.