Kezdőlap Kiemelt Európában egyedülálló, magas színvonalon kivitelezett munkák

Európában egyedülálló, magas színvonalon kivitelezett munkák

A folyamatosan kihívásokat, lehetetlennek tűnő feladatok megoldását kereső Pintér Műveknél jelenleg Európában is egyedülállónak számító, magas színvonalon kivitelezett munkákat teljesítenek. A vállalat állandó megbízatásai annak köszönhetőek, hogy a világszerte ismert, elismert, megbízható cég modern technológiával és rendkívüli precizitással megalkotott berendezéseit mindenütt csodálattal szemlélik a partnervállalataik. A több évtizede sikeresen működő Pintér Műveknél a jövő útját pedig továbbra is a fejlesztésekben, a legmodernebb technikák alkalmazásában látják. Pintér Csaba tulajdonos – aki számos találmányával járult hozzá a vállalat eredményeihez – tekintett vissza a 2016-os évre.

Ahol továbbra sincs lehetetlen
A munkánk struktúrája idén sem változott, így továbbra is egyedi gépgyártást végzünk. Vállalatunk jelszava változatlan „Ön adjon feladatot, mi megoldjuk, megtervezzük és kivitelezzük!”

Szerencsére egyre többször fordul elő, hogy hosszú távú szerződéseket kínálnak partnereink, ami azért fontos, mert így nemcsak negyedéves időszakokat látunk előre, hogy a munkát illetően mennyi feladatunk lesz, hanem hosszabb távra, 2–3 évre előre is tervezhetjük az együttműködést.

A cég sikerének titka tulajdonképpen egyszerű: kitartó munkavégzés, bizalom az emberekben, pontosan, határidőre elvégzett feladatok, és mindig tökéletest, hibátlant kell alkotni.

Kiváló referenciák világszerte
A Pintér Művek megalakulása óta a hazai partnerek mellett, kiterjedt nemzetközi üzleti kapcsolatrendszert épített ki a világ számos országában. Nagyon fontos számunkra, hogy bővítsük partnereink körét; de az is elsődleges szempont, hogy a munkánk révén megtartsuk a régi vevőinket.

A vállalat életében az egyik legfontosabb munkát a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft.-től kapott megbízás jelenti. A cég számára 1995 óta teljesítünk feladatokat, így idén már a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának technológiai kivitelezésének hatodik ütemét fejeztük be. Kiemelt beszállítói vagyunk a Siemensnek, amely cég megbízásából gázturbinákhoz készítünk nagy méretű, egyedi alkatrészeket. Büszkék vagyunk arra, hogy itt, Kecelen képesek vagyunk elkészíteni ezeket a 10–20 tonnás, 5 méter átmérőjű eszközöket. Kiemelten fontos számunkra továbbá az Alstom Hungária Zrt.-vel történő együttműködésünk, amelynek keretében gőzturbinák felújítását végezzük. Az Andritz Kft. részére pedig vízierőművek berendezéseihez gyártunk komplex egységeket.

Csúcstechnológiával kivitelezett termékek
Az elmúlt esztendők során, ahol lehetett, igyekeztünk bevezetni a legmodernebb technológiákat. Ilyen fejlesztés volt az új lézer- és vízvágó berendezések beszerzése. Ezek segítségével akár két hét alatt is el tudjuk végezni azokat a bonyolult munkákat, amelyek korábban több hónapig is eltartottak. Vállalatunknál szinte mindennapos a fejlesztés, így ennek jegyében idén is sok kisebb technikai eszközt, berendezést vásároltunk. Készülünk továbbá egy nagyobb léptékű beruházásra, melynek keretében megvalósítanánk a hegesztéstechnika automatizálását.

Tovább bővül a Haditechnikai Park
A méreteit és a kiállítási tárgyak számát tekintve Európában egyedülálló létesítmény, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum négy egymástól független kiállításból áll. A múzeum leglátványosabb része a több mint három hektáron elterülő szabadtéri park, ahol a Magyar Honvédségnél korábban használt különböző harci eszközök helyreállított darabjai tekinthetőek meg.

Örömteli hír, hogy a múzeum állománya tovább bővült, miután megvalósult édesapám egyik régi terve. Sikerült beszerezni egy T–72-es harckocsit, amit már jövőre megtekinthet a közönség.

Terveink között szerepel, hogy jelentősen átalakítjuk a parkot, s többek között létrehoznánk egy harcállásban felsorakozó járművekből berendezett, korhű bemutatót.

A Haditechnikai Parkban megforduló évi 10-12 ezer látogató visszajelzései alapján pedig kijelenthető, hogy nem döntöttünk rosszul, amikor a 2000-es évek elején a kuriózumnak számító harci eszközök kiállítása mellett tettük le a voksunkat.

 

Pintér Művek
6237 Kecel, Rákóczi F. u. 171/2-177.
Tel: (+36) 78 420-199, (+36) 78 420-400
Fax: (+36) 78 420-600
www.pintermuvek.hu
E-mail: [email protected], [email protected]

pinter-muvek-pinter-csaba_00001 pinter-muvek-pinter-csaba_00002 pinter-muvek-pinter-csaba_00003 pinter-muvek-pinter-csaba_00005 pinter-muvek-pinter-csaba_00006