Kezdőlap Események FEI világkupa sorozat: Londonban 3. lett Dobrovitz József

FEI világkupa sorozat: Londonban 3. lett Dobrovitz József

Dobrovitz Jozsef (HUN) London, United Kingdom photo © Rinaldo de Craen

 

Londonban folytatódott a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozat, szombaton a vecsésiek csapat világbajnoka, Dobrovitz József a harmadik helyen zárta a versenyt, az ausztrál Boyd Exell és a holland Koos de Ronde mögött. Ifj. Dobrovitz József az 5. lett Londonban. A magyar hajtókat már csak a göteborgi döntőben láthatjuk hajtani, abban az esetben, ha pontjaikkal sikeresen kvalifikálják magukat a döntőbe.

Az ausztrál Boyd Exell nyerte a londoni világkupa fordulót 87.34 másodperces hibátlan hajtással. Az ausztrál világbajnok a pénteki első versenyszám után a harmadik helyen állt, de a szombati versenynapon maga mögé utasította az addigi 2. helyezett Dobrovitz Józsefet és az élen álló Koos de Ronde-t is.

Szombaton a második helyen a holland Koos de Ronde zárt, 89.15 másodperc alatt teljesítve a pályát, azonban egyet hibázott, így 5 büntetőmásodpercet kapott. A magyar Dobrovitz József szintén hibázott egyet, így 5 büntetőmásodpercet kapott 96.11 másodperces pályateljesítése mellett.

Dobrovitz József lovai Platon, Pöttöm, Incitato Pandúr és Kiskedves voltak a fogatban. Segédhajtóként Osztertág Márk és Gyurkovits Róbert segítették a versenyzőt.

Ifj. Dobrovitz József fogatában Favory, Ikar, Conversano Cselentano és Tulipan XVIII-2-6 szerepelt a mai napon. Darabont Norman és Oprea József voltak a segédhajtói a fogaton.

Eredmények:

  1.      Boyd Exell (AUS) – 87.34 másodperc
  2.      Koos de Ronde (NED) – 94.15 másodperc (89.15)
  3.      Dobrovitz József (HUN) – 101.11 másodperc (96.11)
  4.      Georg von Stein (GER) – 106.04 másodperc
  5.      Ifj. Dobrovitz József (HUN) – 114.06 másodperc (104.06)
  6.      Daniel Naprous (GBR) -116.42 másodperc (106.42)
  1. Theo Timmerman (NED) – 122.24 másodperc (117.24)

 

A következő világkupa fordulót a belgiumi Mechelenben rendezik meg december 29-30-án, ahol magyar fogathajtókat már nem láthat a közönség. Ezen a versenyen ott lesz a német Georg von Stein és Rainer Duen, a holland Ijsbrand Chardon és Theo Timmerman, a svájci Jérôme Voutaz. Szabadkártyával indul a belga Glenn Geerts, illetve a holland Koos de Ronde és az ausztrál Boyd Exell is.