Kezdőlap Események Három világbajnok, köztük két magyar a budapesti világkupán

Három világbajnok, köztük két magyar a budapesti világkupán

 

Három világbajnok, köztük kettő magyar is szerepel a 10., jubileumi FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa hétvégi, budapesti fordulóján. Dobrovitzék remek formában, esélyesként várják a versenyt, amelyet mi sem bizonyít jobban, mintsem az, hogy múlt héten a stockholmi fordulóban dobogós helyen végeztek. Budapesten azonban indul a holland világbajnok és Európa-bajnok, Koos de Ronde is.

 

    A FEI fedeles fogathajtó világkupán három világbajnokot, a magyar Dobrovitz Józsefet, ifj. Dobrovitz Józsefet, valamint a holland Koos de Ronde-t is láthatják majd a Papp László Budapest Sportarénában. Az indulók között lesz a belga Edouard Simonet, a német Rainer Duen és szabad kártyásként a szintén magyar Juhász Miklós is.

 

    Hírportálunk a magyar világbajnokoktól megtudta, hogy az előző forduló tapasztalataiból kiindulva várhatóan egy-egy lovat kicserélnek fogataikban, mert kicsit gyengébben gyorsultak, és emiatt időt veszítettek az egyenes szakaszokban. A héten lovaikkal nem fedeles pályán, hanem nyílt terepen edzettek, készültek a budapesti világkupa fordulóra. Szombat reggel lehetőség lesz a lovak helyszínen történő kipróbálására, hajtására. A lehetőséggel élni is fognak.