Kezdőlap Események KECSKEMÉTEN FESZTIVÁLT HOZ A TÉL – December 3-ai programok

KECSKEMÉTEN FESZTIVÁLT HOZ A TÉL – December 3-ai programok

SONY DSC

Az ünnep azé, aki részt vesz benne:

KECSKEMÉTEN FESZTIVÁLT HOZ A TÉL

A Kecskeméti Téli Fesztivál helyszíne lesz a város történelmi főtere november 26-tól az új év első napjáig. Az ünnepvárás és köszöntés meghittségét, hangulatát adventi dallamokkal, színes programokkal, karácsonyhoz kötődő játékokkal, rituálékkal, kikapcsolódást-sportolást nyújtó jégpályával és más egyéb műsorokkal gazdagítjuk majd. Szilveszterkor sztárfellépő, éjfélkor tűzijáték várja vendégeinket. Vásárosok, ajándékkészítők, és vidámpark is lesz. Éljük át együtt az advent, a karácsony, és az új év meghittségét, örömeit, szokásait. Legyenek a hétköznapok is ünnepek, melyek megszépítik életünket! A Kecskeméti Téli Fesztivál a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

December 3-án, szombaton

9.30 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban BÓBITA – Zenés játszóház mondókákkal, Mikulás-váró dalos játékokkal „ITT KOPOG, OTT KOPOG, MEGÉRKEZETT TÉLAPÓKA…”

Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek

Vezeti: Roszikné Laczi Ildikó óvónő, tanító, zeneterapeuta, a Kokas Klára-módszer követője

Belépés: bérlettel vagy alkalmi belépőjegy: 950.- Ft (egy gyermek és egy felnőtt részére)

Jegyek elővételben válthatók az Ifjúsági Otthon pénztárában.

10-12 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben „Puhakönyves mesék” Mesélő Demeter Éva, az interaktív textilkönyvek, a "puhakönyvek" megálmodója a zsebekkel, gombokkal, zsinórokkal ellátott kis könyvecskéivel egy sajátos igényt elégít ki: a nyolc hónapnál nagyobb gyermekeknek ad első könyvet a kezükbe.

13.30 órakor Papucs András: Én is szerettem a mini emberkével játszani A Schenk-féle "Mini emberke" katalógusának könyvbemutatója, beszélgetés a szerzővel és gyűjtőtársával.

16-17.30 óráig Aprók Tánca – Advent – Kézművesség: agyag gyertyatartó készítése

14-17 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban SK BÖGRE-TÁNYÉR SZERETETTEL – családi tárgyalkotó műhelyfoglalkozás Talán már megtapasztaltad magad is, hogy mennyivel értékesebb egy saját kezűleg készített meglepetés, mint egy üzletben megvásárolt tucat tárgy. Ha úgy gondolod, hogy szeretteidnek ajándékba készítenél egy egyedi bögrét, tányért, müzlis tálat, biztos lehetsz benne, hogy örömöt szerzel vele annak, aki karácsonykor kibontja az ajándékod. Gyere el műhelyünkbe anyukáddal, barátoddal, gyermekeddel! A közös alkotásban garantáltan örömödet leled.

Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mentek haza, mert az általatok készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így az elkészült munkáidat kb. egy hét múlva viheted haza.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus6

Részvételi díj: 2.500 Ft (ez egy felnőtt és egy/két gyermek részvételét valamint 2 db tárgy készítését jelenti) további tárgyak készítésének díja: 500 Ft/db

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet november 29-ig.

A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor.

Információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, [email protected], 20/4212-589

15 és 19 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban „Negyven kerek esztendő” A Kecskemét Táncegyüttes 40 éves jubileumi műsora

15 óra Közreműködők: A Táncegyüttes csoportjai: Kislurkó, Lurkó, Nagylurkó, Csutri, Suprik, Kisbetyárok, Nagybetyárok, Ifi, valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola táncos növendékei (tanszakvezető:Bedőcsné Szabó Rita)

19 óra Közreműködők: Kecskemét Táncegyüttes, Parázs, illetve egykori táncosok, a Csík Zenekar, a Hegedűs Együttes, valamint a Hírös Zenekar, mint a táncegyüttes életében jelentősen részt vevő zenekarok

Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere

Belépőjegy: 2.800 Ft

Muzsikál: a Juhász Zenekar

Művészeti asszisztensek: Böde István és Böde –Harkai Csilla

Művészeti vezetők: Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter

A műsort követően Táncház 22- 04 óráig

17 órakor a főtéren Adventi gyertyagyújtás

Adventi üzenetet mond: Feczák László görögkatolikus parókus

A második adventi gyertyát meggyújtják: Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek Az ünnepi műsor szereplői:

M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai

Kinder óvoda

Szervezője a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület

18 órakor a Nagytemplomban Adventi lelkigyakorlat Székely János püspök vezetésével

18 órakor az Evangélikus templomban „Örömest az önkéntesség jegyében”

Az M. Bodon Pál Zeneiskola koncertje a Kárpátaljai gyermekek megsegítésére 18 órakor a főtéri színpadon Daniel Speer Brass karácsonyi műsora Mit is jelent nekünk advent? Mindenek előtt a várakozást , a készülődést lélekben, gondolatokban hogy méltón örülhessünk a kis Jézus megszületésének. Ez vonatkozik a 7 családjainkra csakúgy mint a zenekarra .Igyekszünk az adventi koncertjeinkkel elérni azt hogy zenénkből a rézfúvós hangszerek, csengettyűk ünnepélyes hangzása által az advent egyre fényesebb legyen, s  vidám műsorunkkal a koncertre érkező vagy épp csak arra járó emberek megálljanak egy röpke órára s szívüket melegség töltse el. Lesz majd találós kérdés, gyerekekkel közös ütőhangszeres szám, röpül a szaloncukor.