Kezdőlap Rendőrségi hírek Kirabolták az idős nénit

Kirabolták az idős nénit

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható a hajósi páros.

Az egyik hajósi házba ismeretlen személyek 2015. december 15-én 22 óra körül betörtek. Az ott lakó 84 éves nénit arcon ütötték és elvették pénztárcáját, amiben hozzávetőleg 20 ezer forint volt. Ezt követően az időskorút ápoló nő – lakásban hagyott – pénztárcáját is ellopták.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 éves hajósi férfit és 17 éves társát.

A fiatalkorú a gyanú szerint napközben meglátogatta a nénit és megjavította a kilincsét, ekkor a kapott munkáért pár száz forintot kapott, de a nénitől – tudta nélkül – közel 10 ezer forintot lopott el.

 

A Kalocsai Rendőrkapitányság magánlaksértés bűntett, rablás bűntett, könnyű testi sértés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a gyanúsítottakat. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

 

A nyomozók a napokban befejezték az eljárást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldik meg.