Kezdőlap Diákélet Lélekmelengető Adventi Ünnepség a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában

Lélekmelengető Adventi Ünnepség a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában


Idén is rendkívül színes programokkal, kellemes hangulatban került megrendezésre a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett Adventi Ünnepség, amelynek a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont december 10-én, szombaton.

A színvonalas rendezvény megnyitója előtt a kecskeméti Katona József Színház munkatársai, Nagy Nikolett és Mező Máté mutatta be lélegzetelállító páros balettműsorát, amelyben a Diótörő egy részletét láthattuk.
Ezt követően nyitotta meg Neuendorf Rózsa, a Német Települési Önkormányzat elnöke és Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze az Adventi Ünnepélyt, néhány szép és hangzatos gondolat keretében, majd Kiss János evangélikus lelkész tartott beszédet az adventi időszak szépségeiről, történéseiről és gyújtotta meg az Adventi koszorú három gyertyáját: „Ezen fényekkel hirdessük Isten szeretetét.” – hangoztatta.
A délután folyamán további számos elismerésre méltó, izgalmas előadásnak lehettek tagjai a jelenlévő szülők és gyermekek, ám a karácsonyi hangulathoz hozzájáruló szép gondolatok sem maradhattak el.
A Kinder Óvoda ovisai, valamint a Vásárhelyi Iskola Nemzetiségi osztálya egy rendkívüli zenés-táncos előadással kedveskedett a résztvevőknek, azt követően pedig Csombor Teréz, a Katona József Színház elismert színésznője mesélte el azt, hogy mióta van csillag a karácsonyfa tetején.
A délután folyamán Schultz Henrik és Leskowsky Laura csodálatos zenei összeállítását is meghallgattuk, őket követően pedig Csombor Teréz és Pál Attila zárta a programot, néhány csodálatos, lélekmelengető dal eléneklésével, amelyben örömmel működtek közre mind a gyermekek, mind a szülők.