Kezdőlap Események Ők lesznek az X-Faktor döntősei

Ők lesznek az X-Faktor döntősei

Nem kevesebb, mint a döntőbe jutás volt a tét az X-Faktor szombati, hatodik élő showjában. A nézői szavazatok alapján Gorbunov Dmitrij és a Ham Ko Ham párbajozott. Mivel a mentorok nem tudtak dűlőre jutni, előkerült a boríték: a nézők úgy döntöttek, hogy a finálé előtt a Ham Ko Hamnak kell búcsúznia az RTL Klub tehetségkutató műsorától.

A kedvenc daloké volt a főszerep az X-Faktor szombati élő showjában. A Ham Ko Ham, Optiz Barbara, Mata Ricsi és Gorbunov Dmitirj ugyanis nemcsak saját, hanem mentoraik kedvenc slágereivel álltak színpadra.

A Ham Ko Ham tagjai az első produkciójukkal kiléptek a komfort-zónájukból, hiszen egy elektronikus dalt adtak elő, ami a mentorok szerint bátor húzás volt ugyan, de nem állt olyan jól a hodászi fiúknak. Nem úgy, mint a Kistehén slágere, amit saját stílusukra formáltak.

Mata Ricsi a Piramis slágerével indított, Tóth Gabi és ByeAlex szerint viszont csak a dal felétől érkezett meg az előadása. A második körben viszont egy portugál dallal abszolút megvette a közönséget.

Opitz Barbara mindkét alkalommal lenyűgözte a mentorokat: Tóth Gabi könnyekig meghatódott, ByeAlex szó szerint meghajolt előtte, Gáspár Laci pedig úgy látja, a döntőben lenne a helye a fiatal tehetségnek.

Gorbunov Dmitrij ezúttal megosztotta a mentorokat. Első dalában Gáspár Laci szerint nemcsak a tempó-, hanem hangbeli problémák is voltak. A második produkciója viszont Tóth Gabi szerint olyan meggyőző volt, mintha Dmitrij a saját szerzeményét adta volna elő.

Több évnyi mentorkodás után most szombaton Geszti Péter is visszatért az X-Faktor színpadára, méghozzá egy egyedülálló extra-produkcióval. A Rapülők ugyanis a Wellhelloval lépett fel, egy eddig soha nem látott mash up-pal . A vokalisták szintén a korábbi X-Faktorban feltűnt Hajdu-ikrek, Beáta és Mariann volt, akik korábban Geszti Péter mentoráltjaiként versenyeztek az RTL Klub tehetségkutató műsorában.

A Rapülők és a Wellhello mellett pedig ugyancsak az X-Faktorban debütált a Palladio Orchestra – 100 gitáros egy színpadon produkció, akik Opitz Barbarával, a Ham Ko Hammal, Mata Ricsivel és Gorbunov Dmitrijjel tisztelegtek a Queen legendás énekese, Freddie Mercury előtt.

Az sms-ben és az RTL24 nevű applikáción keresztül beérkezett nézői szavazatok alapján Gorbunov Dmitrijnek és a Ham Ko Hamnak kellett párbajoznia. Mivel a mentorok nem tudtak dűlőre jutni, előkerült a boríték: a nézők úgy döntöttek, hogy a finálé előtt a Ham Ko Hamnak ér véget az X-Faktor.

Jövő hét szombaton 20 órától tehát Opitz Barbarával, Mata Ricsivel és Gorbunov Dmitrijjel veszi kezdetét a finálé, a nézők szavazatai alapján közülük kerül majd ki a 2016-os X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehet majd át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat.

RTL Magyarország
Marketingkommunikációs osztály