Kezdőlap Zenei élet Rúzsa Magdolna: Érj hozzám

Rúzsa Magdolna: Érj hozzám

Rúzsa Magdolna egy egészen különleges színt – és kivitelesen magas színvonalat képvisel a magyar popzenében. Érzékeny líraisága, könnyen megjegyezhető, a hallgatókhoz közelálló dallamossága már eddig is kiváló lemezeket eredményezett – de lehet, hogy mind közül ez az új a legjobb.

Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője a legjobb női előadó kategóriájában éppen pár hete nyert a Comet díjátadón, és ezzel szinte egy időben három különleges kiadvánnyal is jelentkezett. Az „Érj hozzám”  stúdióalbum és az „Aréna Koncert” című koncertlemez mellett – mely az énekesnő februári, Budapest Arénában adott koncertjén készült – egy karácsonyi díszcsomag is megjelent, amely az előző két lemez együttesét tartalmazza. Utóbbi deluxe díszcsomag formájában, limitált példányszámban karácsonyig kapható. Karrierje szempontjából tehát abszolút sikeres volt a jubileumi év.

Rúzsa Magdi ugyanis éppen tíz éve robbant be a köztudatba, amikor megnyerte a Megasztár harmadik szériáját. Az énekesnő az elmúlt évtized alatt 3 stúdió és 4 koncertalbumot adott ki, amelyek mindegyike arany- és platinalemez lett. Magdi olyan slágerekkel hódította meg a hazai közönség szívét, mint a „Szerelem”, „Ég és föld” és a „Nélküled” – most pedig az új album sikerei döntögetik a játszási listákat.

A legújabb stúdióalbum: az „Érj hozzám” olyan dalokat tartalmaz, mint a már ismert „Tejút”, „Április” valamint a címadó dal. A lemez ezeken felül további kilenc vadonatúj szerzeményt rejt, amelyek izgalmas hangszerelése és különleges szövegvilága elkalauzol bennünket Magdi rejtett érzelmi világába, múltjába és jelenébe. A dalok írásában most is kivette a részét: a dalszövegeket kivétel nélkül ő jegyzi, és a zenék írásában is részt vett alkalmanként – két alkotótársa: Madarász Gábor és Szakos Krisztián oldalán.

Rúzsa Magdolna előadóművészi és dalszerzői pályaívén látható egy magabiztos és sikeres irány – melynek kiváló újabb beteljesedése ez a Magneoton kiadónál megjelent új stúdiólemez. Nagyon szép, ízléses és színvonalas összeállítás – amely tele van jobbnál jobb slágerekkel, és ezek közül jó pár nemcsak a rádióadóknál, de a diszkókban is kedvenc lehet majd.

Komlós József JR