Kezdőlap Zenei élet Sting: 57th & 9th

Sting: 57th & 9th

Igazi világszenzáció a poppiacon, ha a poptörténelem egy olyan nagy hatású legendája: mint Sting újra stúdióba vonul, és lemez megjelentetésére szánja el magát. A nemzetközi kritika külön méltatta, hogy Sting e napokban megjelent, tizenkettedik albuma egyben az első rock- lemez, mellyel a brit énekes-dalszerző- basszusgitáros az elmúlt tizenhárom évben jelentkezett!

A 57th & 9th című albummal Sting 65. szülinapján is friss levegőt képes hozni a mai popba és rockba is: zenéje részint olyan, mintha a Police még ma is létező zenekar volna, más számokban viszont a Stingre amúgy abszolút jellemző finom szövetű balladisztikus hatás jelenik meg.

Sting ezen az új lemezen ismét korábbi zenészeivel dolgozik, például a gitáros Dominic Millerrel és a dobos Vinnie Colaiuta-val, és ez a vadonatúj megjelenés újra megmutatja Sting különleges zenei sokoldalúságát és zeneszerzői tehetségét. Az albumon olyan dalok szerepelnek, mint a slágeres, gitárközpontú nyitódal: az „I Can’t Stop Thinking About You”; a vagány és vad: „Petrol Head”; vagy épp a himnuszszerű emlékdal: az „50.000”, – mellyel Sting az idén elhunyt Prince, David Bowie, Lemmy és Glenn Frey emléke előtt tiszteleg.

A Warner kiadónál frissen megjelent lemez felvételével Sting mindössze három hónap alatt készült el – és címét arról a sarokról kapta, ahol minden nap át kellett mennie a Hell’s Kitchen stúdióba tartván, ahol a lemez felvételei készültek.

„Minden nagyon spontánul és gyorsan történt. Mindig azt a gondolatot tartom szem előtt, hogy meglepjem magamat, és az embereket, akikkel együtt dolgozom- és természetesen a hallgatókat is – nyilatkozta a tizenhatszoros Grammy-díjas szerző, majd hozzátette: „Az egész lemez az útkeresésről, egyfajta utazásról szól. Ahogy az embert magával rántja az ismeretlen.

Úgy gondoljuk, hogy olyan albumot adunk a hallgatóknak, amely energikus és hangos, de ugyanakkor átgondolt is egyben.”

Komlós József JR