Kezdőlap Régió Szekeres Adrien: Megállók

Szekeres Adrien: Megállók

Szekeres Adrien hét év után új lemezzel jelentkezik melyekből a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kíséretével bemutatót is tart december 20-án 19 órai kezdettel a Hírös Agórában. Szekeres Adrien „Megállók” című lemezét november 23-án debütált a Magneoton gondozásában – az albumon a művésznő a vadonatúj dalok mellett jól ismert operaáriákkal is meglepi a rajongókat. A lemezen a Győri Filharmonikus Zenekar játszotta fel a kíséretet Adrient Rácz Márton vezetésével, és egy vendégművész: Balczó Péter, az Operaház fiatal tenorja is gazdagítja a lemez zenei anyagát. Karácsonyi koncertjein pedig a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kíséri majd az énekesnőt.

A „Megállók” 13 dallal kényezteti a hallgatókat. A repertoárban találhatók vadonatúj, sosem hallott szerzemények, klasszikus operaáriák és hangulatos popdalok is. A „Megállók” című albummal elmondása szerint Szekeres Adrien azt a hangulatot szerette volna az otthonokba csempészni, amit a szimfonikus zenekari kísérettel ér el a koncertjein. „Mindig különleges hangulatúak az ilyen koncertek, ez a hangzás ugyanis még jobban megérinti a közönséget.

Mivel nem jutok el mindenhová egy teljes szimfonikus zenekarral, ezért választottuk az új lemez koncepciójául azt, hogy egy koncert hangulatát idézzük fel. A korongon saját pop dalokat, és néhány átdolgozást is hallhat a közönség, emellett fontos szerepet kapnak az albumon az operaáriák is” – mondta el az énekesnő az albummal kapcsolatban.

Karácsonyi koncertje pedig reméli, hogy minden helyszínén – így Kecskeméten is – ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújt majd a közönség számára, a családok apraja és nagyja is megtalálja a szívének kedves dallamokat.  „Az adventi rohanásban fontos, hogy kicsit ráhangolódjunk az ünnepre, felkészítsük a lelkünket a karácsonyra. Úgy gondolom, hogy ennek jó eszköze a zene, ami áthangol bennünket, és közelebb hozza az ünnep hangulatát” – emelte ki az énekesnő.

Komlós József JR