Kezdőlap Események A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon közös rendezvénye:

Helyszín: Hírös Agóra – Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.)

2017. január 23-án, hétfőn

14.30 órakor

A megnyitó előadáson rendhagyó irodalomóra formájában Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezünk: HOGYAN ÉREZ ÉS GONDOLKODIK ARANY JÁNOS?

Előadó: DR. NYILASY BALÁZS irodalomtörténész

15.30 óra: „ARANY JÁNOS ÉS A MAGYAR NYELV … UGYANAZT JELENTIK.” (Szerb Antal) címmel felolvasóverseny 7-9. és 10-12. osztályos diákok számára.

Téma: Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezve a felolvasóversenyen Arany János és kortársai prózai írásaiból, naplójából, leveleiből max. 3 perces részlet bemutatása a korabeli magyar irodalom és nyelv ügyéről, történetéről, megújítási törekvéseiről, a kritika szerepéről, az alkotói folyamatokról.

Nevezési díj: nincs

Jelentkezési határidő: – a felolvasó versenyre 2017. január 16-ig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) a jelentkező neve, iskolája, osztálya valamint a választott mű/részlet írója, címe megjelölésével.

– a rendhagyó órára a versenyzőkön túl 2017. január 20-ig várjuk csoportok előzetes bejelentkezését. A diákok felkészülését irodalomjegyzékkel segítjük részletes versenyfelhívásunkban. Támogatónk: Ismeretterjesztés Szakmai Kollégium,

Katona József Társaság, Forrás Szerkesztősége,

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Információ: Csizmadia Ilona (tel: 76/481-523, [email protected])