Kezdőlap Események „A munkám egyben a hobbim is” – Pintér Bélával beszélgettünk

„A munkám egyben a hobbim is” – Pintér Bélával beszélgettünk

Pintér Béla, a legismertebb hazai keresztény énekes-zeneszerző, aki már gyermekkora óta, a mai napig remek eredményekkel tevékenykedik. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt koncertezik, hiszen számos keresztény gyermekdalt is maga mögött tudhat. Magazinunknak lehetősége adódott a művészúrral egy interjút készíteni, amelyben 6X7A3884megtudhattuk, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé a 2017-es évre tekintve, továbbá választ kaptunk arra is, hogy hogyan indult a karrierje.

Hogyan tudatosult benned a tény, hogy ezzel a művészeti ággal foglalkozz?

Az éneklés és a zenélés már gyermekkorom óta részét képzi az életemnek, de külön célként sosem fogalmazódott meg bennem, hogy én ezzel keressem a kenyeremet. A zenélés megnyugvást adott, boldoggá tett, szerettem csinálni, s majd csak hosszú évek elteltével vált tudatossá bennem, hogy ezzel a művészettel hivatásszerűen is foglalkozzak.

Hogyan jellemeznéd a 2016-os évet?

Egy mozgalmas, tartalmas évet tudhatok magam mögött, rengeteget dolgoztunk. Én abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy a munkám egyben a hobbim is, így sohasem csupán munkaként tekintek egy-egy koncertre. Életem részévé vált, hogy megosztom másokkal azt, amit én is úgy kaptam. A segítség, amit embereknek nyújtok, az rendkívül megerősít és pozitív energiákkal tölt fel. Szolgálatom fizikai része természetesen kimerítő és sokszor fáradtságos, de mindaz, amit lelkiekben kaphatok a munkám során, bőven DSC_5083kárpótol mindenért.

A rengeteg munka, hogyan befolyásolja a családdal együtt töltött időt?

A munkám jellegéből adódóan eléggé változatos az időbeosztásom. Egy új lemez, vagy, koncertkörút kapcsán, esetleg nyáron, illetve az év utolsó időszakában, karácsony előtt folyamatosan távol vagyok a családtól. A gyermekeim is megértették, hogy ha munka van, akkor apának mennie kell, de azt is tudják, hogy lesz újra szabadidő az együttlétre. Az egésznek az átlátásában, megszervezésében rendkívül sokat segít a feleségem, a                                                   munka és a család viszonyát ő igazgatja, jól ismeri mindkét                                             oldal igényeit.

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Tavasszal szeretnék egy új gyereklemezzel jelentkezni, emellett nyárig tervezem néhány új klip elkészítését. Jövő karácsonyra pedig egy nagyobb lélegzetvételű koncertet szeretnék megvalósítani, amelynek munkálataihoz már tavasszal nekilátunk.DSC_4993

A „hírös” városba sokat szoktál koncertezni?

Nagyon szeretem a várost, régóta járok Kecskemétre különböző gyülekezetek meghívására. Hálás vagyok, azért, hogy sok-sok nagyszerű kecskeméti embert ismerhettem meg. Különleges élmény volt a Kecskeméti Református Internátusban, illetve a Kecskeméti Baptista Gyülekezetben való koncertezésem, hiszen nyitottságot és elfogadást éreztem.