Kezdőlap Események Diákolimpiai díjátadó Kecskeméten

Diákolimpiai díjátadó Kecskeméten

Január 26-án adták át a díjakat a Diákolimpia legeredményesebb versenyzőinek. A díjak átadására a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében került sor, ahol a diákok színvonalas előadásokkal szórakoztatták  a résztvevőket.

A díjátadó kezdetén az iskola kórusának előadását élvezhették a jelenlévők.  Ezt követően egy néptánccsoport lépett a színpadra, majd Zsámboki Anna beszédével folytatódott a műsor.
A beszédében a győzelemről és az ehhez vezető rögös útról beszélt, emellett köszönetet mondott a diákoknak a sikeres eredményekért, és a tanároknak, akik segítették őket a felkészülésben.

A beszéd után került sor a díjak átadására. A Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpia Országos döntőjén elért eredményeik alapján pontozta a résztvevőket. A Diákolimpián összes 447 iskola vett részt, 28 iskola indult Bács-Kiskun megyéből.

Megyénkben nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, különböző iskolai programokat és versenyeket is gyakran szerveznek az intézmények. A kecskeméti Arany János Általános Iskola csapata szerezte meg a legtöbb pontot a versenyen.