Kezdőlap Események Dobrovitz József várhatóan bekerül a világkupa döntőjébe

Dobrovitz József várhatóan bekerül a világkupa döntőjébe

Az eddigi eredmények alapján mindkét magyar hajtónak megvan az esélye arra, hogy jelen legyen a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa göteborgi döntőjében február 25-26-án. Még két világkupa forduló van hátra, s jelenleg Dobrovitz József az ausztrál Boyd Exell mögött a 2. helyen foglal helyet, míg fia, ifj. Dobrovitz József
a 6. helyen áll. Dobrovitz József megelőzi Ijsbrand Chardon és Koos de Ronde világbajnokokat is.

Legutóbb a belgiumi Mechelenben mérték össze tudásukat a világ legjobb négyesfogat versenyzői, majd néhány hét kihagyás után a németországi Lipcsében január 20-22-én rendezik meg 8 fogathajtó számára a világkupa 7. fordulóját, itt a magyar hajtók nem indulnak, ahogyan az utolsó fordulóban a franciaországi Bordeauxban sem.

Lipcsében a holland Koos De Ronde, Theo Timmerman és Ijsbrand Chardon, a svájci Jérôme Voutaz, a belga Edouard Simonet, illetve szabadkártyás versenyzőként az ausztrál Boyd Exell, a német Georg von Stein és Rainer Dauen versenyeznek majd. A szabályok szerint a göteborgi döntőbe a bordeauxi verseny után az első hat helyen álló versenyző jut be, tehát igen nagy az esély, hogy Magyarország is képviselteti magát a viadalon.

Tóth Tamás szövetségi kapitány hírportálunknak adott interjújában elmondta, hogy már az is szép eredmény volt, hogy a két Dobrovitz 2016-os teljesítménye alapján, alanyi jogon került be a világkupa 10 fogathajtója közé, s nem visszalépés miatt.

– Dobrovitz József abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket, folyamatosan fogat építésben van, úgy gondolom a londoni fordulóra megtalálta a megfelelő összeállítású fogatot. Ifj. Dobrovitz József még fiatal versenyző, akinek voltak nagyon jó egyéni teljesítményei, de az utolsó, londoni versenye nem az elvártaknak megfelelően sikerült. Matematikai esélye neki is van arra, hogy bejusson a döntőbe. Ha mégsem, akkor is kalapot lehet emelni tavalyi évi teljesítménye előtt – mondta a szövetségi kapitány.

Dobrovitz József – aki már szinte biztos, hogy Göteborgban a 6 fogathajtó között lesz – már készül a döntőre, most a magyarországi fedeles versenyeken indul ő és fia is.

– Azért indulunk, hogy a lovak minél több rutint szerezzenek arénában, zárt térben. Ezen felül pedig mindketten otthon is edzünk a lovakkal, s február 11-12-én egy meghívásos nemzetközi versenyen is indulunk, ahol német, holland, belga, hajtókkal és az ausztrál világbajnok Boyd Exell-el is összemérjük felkészültségünket – mondta Dobrovitz József.

Úgy gondolom, hogy öt hely sorsa már százszázalékosan eldőlt. Ijsbrand Chardon, Koos De Ronde, Boyd Exell, Georg Von Stein és édesapám már mindenképp ott lesznek Göteborgban. A hatodik helyért harcban állok Jérôme Voutazzal és Theo Timmermannal. Voutaznak a jelenlegi állás alapján egy 4. hely elég, hogy döntőbe kerüljön, de azért még bízom a göteborgi szereplésemben – nyilatkozta ifj. Dobrovitz József, hozzátéve, hogy elégedett a 2016-os szereplésével, de sajnos csak a kvalifikációs versenyei végére állt össze az a fogat, amely ütőképes tudott volna lenni.

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606-1221

Budapest, 2016. január 6.