Kezdőlap Rendőrségi hírek Fokozott közbiztonsági ellenőrzés Kiskunmajsán

Fokozott közbiztonsági ellenőrzés Kiskunmajsán

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Az összehangolt akció célja elsősorban a jogsértések megelőzése volt.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsa Rendőrőrse 2017. január 29-én délután fokozott közbiztonsági ellenőrzést hajtott végre Kiskunmajsa illetékességi területén. Az akcióban a rendőrökön kívül polgárőrök is részt vettek. Munkájukat Tengó, a szolgálati kutya is segítette.

Az akcióban résztvevők meglátogatták a külterületen élőket is és érdeklődtek az ott lakóktól, tudnak-e valamiben segíteni. Célirányosan keresték fel azokat, akik egészségügyi állapotuk, illetve idős koruk miatt segítségre szorulhatnak. Mindenhol szívesen fogadták a segítő szándékkal érkező látogatókat, akik hasznos tanácsokkal szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait. A meglátogatottak kifejezetten örültek annak, hogy Tengó is vigyáz rájuk.

Az akcióban résztvevők ellenőrizték a vendéglátóhelyeket is, ahol  a fiatalkorúak alkohollal történő kiszolgálásának tilalmára hívták fel a figyelmet. Végigjárták a belvárosi parkolókat, a buszmegállókat és a vasútállomás területét, valamint a lakatlan ingatlanok környékét.

A fokozott közbiztonsági ellenőrzés a jövőben is folytatódik.