Kezdőlap Események Jól indult az újév a futsalosoknál, biztos győzelem Üllőn!

Jól indult az újév a futsalosoknál, biztos győzelem Üllőn!

Kastélydombi SE – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 5-11 (3-5)

Ahogy azt várni lehetett, a hírös városi alakulat nagy elszántsággal és küzdőszellemmel kezdte meg 2017-es év első bajnoki találkozóját. A masszív Kastélydombi alakulat a múlt évet egy nagyszerű váci elleni győzelemmel fejezték be, így okkal reménykedhettek egy újabb jó eredményben hazai pályán, ám a vendégek 11-ese, Ferenczi gyorsan lehűtötte a hazai kedélyeket, gyors találatával magához is ragadta a vezetést a Scoregoal, majd jött Dobosi és lapos lövésével megduplázta a kecskeméti előnyt. A hazaiak azonban nem adták könnyen a bőrüket, egy lecsorgó labdából, a jelenleg góllövő listát vezető Simon szépített. (1-2.) A peches gól azonban nem fogta meg Cserenkó Szabolcs tanítványait, sőt… a nagy lelkesedéssel játszó Dobosi indult meg a félpályánál, majd a szólója után újra szépen gurított a kapuba, (1-3.) A hazai alakulat kontrákkal próbálkozott, de vagy a kecskeméti védők, vagy Peltzer kapus állta azok útját. Kovács József erőszakos labdaszerzéséből, majd elfutásából és estében történő keresztpasszából Ferenczi került kihagyhatatlan helyzetbe, és üres kapuba gurított, (1-4.) Időközben a hazai gárda hat csapatfaultja is kigyűlt, így kisbüntetőhöz jutott a Kecskemét. Ferenczi vállalta magára az ítélet végrehajtást  és bődületes erővel zúdította a labdát a kapus feje felett a léc alá, (1-5.) A félidő utolsó perceiben a vendégek figyelme némiképpen alább maradt, és ezt kegyetlenül kihasználta a hazai csapat, gyors két gólt rúgva a Kecskemét kapujába, ezzel az 1. félidőt követően, 3-5-ös scoregoal vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után a kecskeméti alakulat még egy lapáttal rátett eddigi játékára, és nagyszerű rohamokkal, gyors két gólt vágott a meglepett ellenfélnek. Előbb Ferenczi, majd Dobosi lőtte ki a bal felső sarkot egy –egy visszagurított passzt követően, mindkettő szépségdíjas löket volt, (3-7.) Majd ugyan jött egy szépítő találat a hazaiak részéről, ám a kecskemétiek azonnal válaszoltak a bekapott gól után, Marozsi villant meg egy begyakorolt szabadrúgás variációt követően, és lőtte ki a balalsót elemi erővel. (4-8.) Ekkor már a hazaiak mindent egy lapra feltéve átálltak 5 a 4 elleni játékra, de a kecskeméti védőretesz jól zárt ezen az estén, lövést sem engedélyezve az üllőieknek. Sőt, Radnóti szerzett labdát, majd lefutva védőjét, estében kanalazta a lasztit az üres kapuba (4-9). A végén az összezuhant hazaiaknak két Marozsi találat adta meg a kegyelemdöfést, míg a túloldalon csak egyszer rezzent a háló. A vége így magabiztos Scoregoal győzelemlett. 5-11.

gsz.: Simon (2), Tvaruska, Lázár, Botos illetve Ferenczi 4, Dobosi 3, Marozsi 3, Radnóti 1.

Cserenkó Szabolcs, vezetőedző: Nagyon jól elkaptuk a meccs elejét, és sikerült is végig irányítani a mérkőzést. A srácok mindent betartottak, amit kértem tőlük, és azt kell mondanom, talán most volt a legjobb a támadójátékunk. 11 találatból 8-at begyakorolt figurából értünk el, ami igazán örvendetes a számomra. Mindenki kivette a részét a sikerből, gratulálok a csapatnak, megérdemelten szereztük meg a fontos 3 pontot.

 

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető Elnök

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club

image002