Kezdőlap Események Nem sikerült a visszavágás!

Nem sikerült a visszavágás!

Dunakeszi Kinizsi – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 8-2 (3-1)

 

Az NB II Közép-Keleti csoportját vezető Kinizsi egyetlen második ligás csapatként szerda este bejutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapat közé kiejtve az NB I-es Bőny gárdáját, míg a kecskemétieket a visszavágás tüze fűtötte, hiszen az odavágón 1 góllal maradtak alul a Biczi legénységgel szemben. Így egy parázs hangulatú mérkőzésre volt kilátás, amire mintegy 400 hazai és 30 vendégszurkoló érkezett meg péntek este a Radnóti Sportcsarnokba. A mérkőzés fontosságát mutatja, hogy a Dunakeszi TV élőben közvetíttette a derbit, ahol a magyar ifi válogatott és egyben a Dunaferr Futsal szakvezetője Fehér Zsolt szakkommentált.

A Kinizsi nagyon jól kapta el a mérkőzés rajtját, agresszív letámadásukkal hibákra kényszeríttették a hírös városi alakulatot, és az ebből adódó egy-egy egyéni hibát, a Bita-Temei kettős kegyetlenül kihasznált. A szurkolók alig ocsúdtak fel, és máris 3-0-t mutatott az eredményjelző. A 10. percben kezdtek ébredezni a vendégek, ekkor már szorosabb védekezésre álltak át a kecskemétiek, és egyre több támadásuk jutott el az ellenfél kapujáig, de előbb Pánczél hibázott ziccerben, majd Kovács J. lövését fogta az ellenfél kapusa. A Kinizsi rutinosan visszaállt a kapuja elé, és hazai pályán is kontrákra rendezkedett be. A félidő végére teljesen átvette a kecskeméti alakulat a játék irányítását, és egy gyönyörű, egyérintős játékot követően Móra vágta be a léc alá a labdát. (3-1)

A második félidőt úgy kezdte a Kecskemét, ahogy a Dunakeszi az első etapot, Már a második percbe sikerült a további felzárkózás, Marsa kapott egy magas labdát, amit brilliánsan vett le, és félmagasan továbbított a mellette felfutó Kovács J-nek, aki egy igazítással kilőtte a kapu jobb oldalát. Szépség díjas vendég gól volt! 1 percre rá egy újabb vendég ziccer maradt ki, amit a Kinizsi megköszönt, és a kontrajátékból tovább növelte az előnyét. (4-2) . A Scoregoal ekkor sem állt vissza, hanem nyíltsisakos játékba ment át, ami végül a vendégek részéről sült el rosszul. Itt kimaradt kecskeméti helyzetek, ott gyors kontragólok. A Bita-Temesi-Somorjai Kinizsi trojka ekkor már nagyon élt a pályán, gyakorlatilag minden lövésük célt ért, míg a kecskemétiek csak futottak az eredmény után. A vége 8-2 a Kinizsinek, így nem sikerült a visszavágás kecskeméti részről.

Góllövők: Móra, Kovács J.,

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „A hazai alakulat állva hagyott minket a meccs elején, nem ezt terveztük. Ugyan innen még sikerült felállni, de egy újabb kimaradt helyzet megpecsételte a sorsunkat. Egy igazán jó, lüktető mérkőzést játszottunk a mai estén nagyobb játékerőt képviselő Kinizsivel, de el kell mondanom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény tükröz. 2 hét múlva újabb nagy összecsapás vár ránk, hazai pályán fogadjuk a tavaly még NB I-es Rubeola gárdáját, meg kell mutatni, hogy nem hiába vagyunk a dobogón!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök