Kezdőlap Események Programok a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumban

Programok a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumban

Mező Tibor „Törékeny természet” című kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk 2017. március 31-ig.

Az állatorvosként praktizáló alkotó különleges munkái minden látogató szívét megérintik. A rejtőzködő vagy éppen figyelmünket követelő alakok messze túlmutatnak a hétköznapi agyagformáláson, az állatfigurákban megbújó tartalom emberi érzésekre, értékekre vagy gyarlóságokra is rámutat.  A kiállításhoz kapcsolódva február közepén különleges állatos, farsangi programmal készülünk az érdeklődő családok számára. A kiállításbúcsúztató április 1-én lesz szintén családi nappal kísérve.

2.       2017. január 14-én, szombaton folytatódik a nemrég elhunyt Fuxreiter András (1942-2016) ásványgyűjtő emléke előtt is tisztelgő múzeumpedagógiai előadássorozat a Fuxreiter Ásványgyűjteményben: „Ásványokról kicsiknek és nagyoknak” címmel. Az előadásokat minden alkalommal Dr. Fuxreiter Mónika biokémikus (a Debreceni Egyetem professzora és a MTA doktora), a gyűjteményalapító leánya tartja.

10.00 órától – Gyerekeknek (4-12 év) – Világító kristályok – Hogyan nőnek a kristályok? Mi van egy kristály belsejében? A hibák szépsége. Hogyan világít egy kristály?

16.00 órától – Felnőtteknek, középiskolásoknak, egyetemistáknak -Világító kristályok – A kristályok tökéletessége. Tekintsünk egy kristály belsejébe! Amikor a hiba az izgalmas. Mitől kezd el világítani egy kristály?

3.       Óvodáknak, iskoláknak szóló múzeumpedagógia programkínálatunkat bővítjük, melynek részletei elérhetőek http://www.radaymuzeum.hu/hu/muzeumpedagogiai-eloadasok oldalon.

4.       A nyitvatartás változatlan: kedd – szombat: 10.00-18.00, vasárnap: előzetes egyeztetés szükséges