Kezdőlap Események Tavaszi Filmklub programja-bérletek január 18-tól vásárolhatók

Tavaszi Filmklub programja-bérletek január 18-tól vásárolhatók

TAVASZI FILMNAP 2017

Február 9.
HÓESÉS BARCELONÁBAN
Barcelona, nit d’hivern
spanyol vígjáték
Készült: 2015
Hossza: 95 perc
Rendező: Dani de la Orden
Szereplők: Alexandra Jiménez, Alex Maruny, Miki Esparbé, Alberto San Juan

A fiatal párnak, Carlesnak és Laurának nemrég született meg az első kisbabája. A nagymamának fontos bejelentenivalója van. Adrian és Angel szobatársak: mindent megosztanak egymás közt, kiderül, hogy mégis van olyan helyzet, amikor ez nem jó ötlet. A javíthatatlan romantikus, Oscar elhatározza, végre egyszer úgy lesz egyéjszakás kalandja, hogy nem szeret bele azonnal fülig a partnerébe. Jaume pedig ötven év után először érez szerelmet, amikor egy titokzatos francia nő megjelenik az életében.

Karácsony – ez a szeretet és szerelem időszaka Barcelonában is!

Jegyár: 500 Ft, tavaszi filmklub bérletet váltóknak: 400 Ft


TAVASZI FILMKLUB 2017

Február 16.
TITKOK ÉS VALLOMÁSOK
Le confessioni
olasz-francia film
Készült: 2016
Hossza: 108 perc
Rendezte: Roberto Ando
Szereplők: Toni Servillo, Daniel Auteuil, Moritz Bleibtreu, Connie Nielsen

Egy németországi luxushotelben találkoznak a világ leggazdagabb országainak gazdasági miniszterei. A találkozón jelen van Daniel Roché is, a Nemzetközi Valutaalap elnöke. Egyik reggel Roché-t váratlanul holtan találják a szobájában. Nem tudni, hogy mi történt, de az biztos, hogy halála előtt az elnök egy olasz szerzetessel beszélt utoljára, akit ő hívott meg a rendezvényre. Korábban senki sem értette, hogy mit keres egy pap egy politikai rendezvényen.


Február 23.
AZ ÁLLAM FRITZ BAUER ELLEN
Staat gegen Fritz
német film
Készült: 2015
Hossza: 105 perc
Rendezte: Lars Kraume
Szereplők: Burghart Klaußner, Rüdiger Klink, Andrej Kaminsky, Jörg Schüttauf

Németország, 1957. A hesseni főügyész, a zsidó és szociáldemokrata, Fritz Bauer döntő információkat kap Adolf Eichmann tartózkodási helyéről, és megpróbál szövetségi szinten pert indítani ellene. Munkahelyén teljesen magára marad, kollégái semmiben nem támogatják. Bauer nem bízik a német igazságszolgáltatásban, ezért kapcsolatba lép az izraeli titkosszolgálattal, a Moszaddal…


Március 2.
24 HÉT
24 Wochen
német film
Készült: 2016
Hossza: 102 perc
Rendezte: Anne Zohra Berrached
Szereplők: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf, Emilia Pieske

A sikeres és boldog házasságban élő nő, Astrid boldogan várja második gyermekét. A terhesség félidejénél azonban kiderül, hogy gyermeke Down-szindrómával fog születni. Férjével egyetértésben úgy döntenek, hogy így is vállalják a gyermeket, de hamarosan kiderül, hogy a rendellenességhez súlyos szívbetegség is társul a magzatnál. Astrid elmondhatatlanul nehéz döntés elé kerül, amelyet csak ő hozhat meg, miközben egyre jobban sürgeti az idő.

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2016) – Arany Medve jelölés


Március 9.
HIDEG HEGYEK
Cold of Kalandar
török film
Készült: 2015
Hossza: 130 perc
Rendezte: Mustafa Kara
Szereplők: Haydar Sisman, Nuray Yesilaraz, Hanife Kara, Ibrahim Kuvvet, Temel Kara

Mehmet a modern élettől távol, egy Fekete-tenger melletti hegyi faluban él feleségével, anyjával és gyermekeivel. Állattenyésztésből tartja el családját, és nem múló szenvedéllyel, bizakodással kutat a hegyekben nemesfém után. Egy idő után bebizonyosodik, hogy nem koronázza sok siker a próbálkozásait. Egy nap eljut hozzá a hír, hogy a közelben bikaviadalt rendeznek: ezekután minden energiáját egyik bikájának felkészítésébe öli. A reménykedés, próbálkozás és kudarcok sorozata mögött kirajzolódik egy egyszerű férfi szenvedéllyel teli, küzdelmes élete, valamint az ember, állat és természet közötti törékeny kapcsolat.


Március 16.
OLLI MÄKI LEGBOLDOGABB NAPJA
Hymyilevä mies
finn-svéd-német film
Készült: 2016
Hossza: 92 perc
Rendezte: Juho Kuosmanen
Szereplők: Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Oona Airola

1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor csak Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szüksége, megismerkedik a gyönyörű Raijával.


Március 23.
MÁRTÍROK
Muchenik / The Student
orosz film
Készült: 2016
Hossza: 118 perc
Rendezte: Kirill Szerebrennyikov
Szereplők: Petr Szkvorcov, Viktoria Iszakova

A tizenéves Veniamin egyre furcsábban kezd viselkedni. Anyja azt gyanítja, drogozik, pedig egészen másról van szó: a fiú vallási fanatikussá vált. Hamarosan teljesen felbolygatja anyja, osztálytársai és az egész középiskola életét. Állandóan a Bibliából idéz és annak tanításait fegyverként fordítja mindenki ellen.

Marius von Mayenburg „Mártír” című drámájából a neves orosz színházi rendező, Kirill Szerebrennyikov rendezett nagy hatású filmet. Szerebrennyikov a moszkvai Gogol Központ művészeti igazgatója.

A Mártírok Cannes-ban Francois Chalais Díjat kapott.


Március 30.
SÁRKÁNY KÖZELEG
A Dragon Arrives!
iráni film
Készült: 2016
Hossza: 105 perc
Rendezte: Mani Haghighi
Szereplők: Homayoun Ghanizadeh, Amir Jadidi, Ehsan Goodarzi, Nader Fallah

Narancssárga Chevrolet hajt át egy temetőn, hogy eljusson a kiszáradt sivatag közepén magrekedt hajóroncshoz. 1965. január 22. van: az előző nap lőtték le Irán miniszterelnökét a Parlament épülete előtt.

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2016) – Arany Medve jelölés


Április 6.
STEFAN ZWEIG – BÚCSÚ EURÓPÁTÓL
Stefan Zweig: Farewell to Europe
osztrák-német-francia film
Készült: 2016
Hossza: 106 perc
Rendezte: Maria Schrader
Szereplők: Barbara Sukowa, Tómas Lemarquis, Charly Hübner, Josef Hader

Stefan Zweig hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerült. Egyik percről a másikra elvesztette hazáját és ettől kezdve képtelen volt újra otthon érezni magát a világban. A film egy menekült története – egy hajdani menekülté, aki a ma a világ egyik legtöbbet olvasott német nyelvű írója. „Úgy vélem, hogy az útlevelek és az országhatárok egyszer majd a múlté lesznek. Kétlem ugyanakkor, hogy ezt mi magunk még megérnénk.”


Április 13.
ÜDVÖZÖLJÜK NORVÉGIÁBAN!
Welcome to Norway
norvég film
Készült: 2016
Hossza: 90 perc
Rendezte: Rune Denstad Langlo (Az Észak rendezőjének új filmje)
Szereplők: Anders Baasmo Christiansen, Slimane Dazi, Nini Bakke Kristiansen, Marianne Meloy

Per Primus Norvégia északi hegyvidékén él feleségével, kislányával és a generációk óta a család tulajdonában levő szállodát vezeti. Az átlagembernél kicsit rasszistább, és nem bánik túl jól a pénzzel. Mivel a turizmus egyre kevésbé jövedelmező üzletág a környéken, Primus úgy dönt, hogy állami támogatással menekültbefogadó állomássá alakítja a vállalkozást.


Április 18. KEDD!
A PÓTOLHATATLAN WERNER DOKTOR
Médecin de campagne
francia film
Készült: 2016
Hossza: 102 perc
Rendezte: Thomas Lilti
Szereplők: François Cluzet, Mariane Denicourt, Christophe Odent, Patrick Descamps

A francia vidéki kisvárosban és környékén mindenki számíthat Werner doktorra, aki éjjel-nappal gyógyítója és bizalmasa a körzet lakosainak. De most maga az orvos betegszik meg, ezért megjelenik a közösség életében Natalie, a fiatal kórházi doktornő, hogy segítsen a rendelőben. De pótolhatja-e egy fiatal nő a mindenki által rajongásig szeretett és pótolhatatlannak vélt Werner doktort?


Április 27.
PATERSON
amerikai film
Készült: 2016
Hossza: 118 perc
Rendezte: Jim Jarmusch
Szereplők: Adam Driver, Golshifteh Farahani

Paterson buszsofőr napjaink Amerikájában egy New Jersey-beli városban, a vele azonos nevű Patersonban él. Minden napja ugyanúgy telik: vezetés közben megfigyeli a várost, beszélgetésfoszlányokat kap el, esténként iszik egy pohár sört a törzshelyén, sétálni viszi a kutyáját, szabad perceiben pedig filozofikus verseket ír. Felesége, Laura pont az ellentéte: impulzív, harsány és mindenben az állandó változást igényli. Ők ketten nem is lehetnének különbözőbbek, mégis harmóniában élnek egymással.

Cannes-i Fesztivál (2016) – Arany Pálma jelölés


Május 4.
TELJESEN IDEGENEK
Perfetti sconosciuti
olasz film
Készült: 2016
Hossza: 97 perc
Rendezte: Paolo Genovese
Szereplők: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini

Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást.


A bérletek ára:

10+2-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre)

A vetítések csütörtökönként 19.00 órakor kezdődnek a Kulturális Központ színháztermében. Az ettől eltérő időpontot külön jelezzük.

6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Telefon: 76/503-880,  www.hirosagora.hu

Bérletek válthatók:

2017. január 18-tól a Kulturális Központ jegypénztárában, munkanapokon 14.00-19.00 óra között a vetítés sorozat végéig.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!