Kezdőlap Események A Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjét Kecskeméten rendezik meg

A Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjét Kecskeméten rendezik meg

2017-ben Kecskemét ad otthont a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjének. A programot a Magyar Sommelier Szövetség, a Duna Borrégió Borút Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezi az Aranyhomok Business Wellness Hotel **** Casino Termében, 2017. február 11-én szombaton 13 órai kezdettel. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A bajnokság célja az, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak vagy a sommelier szakma a munkakörük része. Az előző év gyakorlatának megfelelően a verseny ezúttal is nyílt jellegű lesz, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember rész vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni. A döntőbe 3 versenyző juthat, akikre 6 gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2017. február 19-én a TESLA Rendezvényközpontban.

A verseny alatt a régió borászai is bemutatkoznak a hazai és nemzetközi vendégek előtt, a Duna Borrégió Borút Egyesület több mint 10 borászata tart borbemutatót a régió közel 50 borából.

A nap további programjai lesznek:
13.30-tól Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Koch Csaba, a Duna Borrégió Elnöke, illetve a Duna Borrégió Borút Egyesület Elnöke, valamint Slezsák Zoltán, a Magyar Sommelier Szövetség Elnöke mond köszöntő beszédet a jelenlévőknek.

14.00-17.00-ig a versenyzők vizsgafeladatainak teljesítésére kerül sor, a meghívottak interaktív részvételi lehetőségével együtt.