Balog Brigi a Star Academy c. műsor egyik felfedezettje, aki remek énekhangjának köszönhetően rengeteg rajongót szerzett, tehetsége kibontakoztatásaképpen pedig már a rádiókban is hallhatjuk saját szerzeményét, a Zsonglőrködöm c. zeneszámát. Brigivel lehetőségünk adódott egy interjút készíteni, amelyben kérdeztük karrierjének beindulásáról és új zeneszámának mondanivalójáról. 

Hogyan ismerkedtél meg az énekléssel, mikor jutott eszedbe, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Három éves korom óta fixen tudtam, hogy énekesnő akarok lenni, a kérdésre, hogy „mi leszel, ha nagy leszel”, mindig az volt a válaszom, hogy „híres énekesnő szeretnék lenni”.
A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolájába jártam 12 évig, itt megismerkedtem a zene művészetével, lehetőségem volt magamat fejleszteni. Az évek folyamán több vidéki tehetségkutatón is részt vettem, amelyeken nagyon szép eredményeket értem el. A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán tanultam, ahol angol-ének szakos tanítói diplomát szereztem, 2010-ben pedig megnyertem a KEFO Hangjának járó díjat.

A Star Academy után hogyan teltek a napjaid?

2016 augusztusában jelentkeztem a Star Acadamey c. műsorba, a benntöltött két hónap alatt rendkívül jó élményeket szereztem, sok embert megismerhettem, az életem egy rendkívüli nagy fordulatot vett. Amióta kikerültem a műsorból, azóta csak az énekléssel foglalkozom. November közepére készen lett az új saját dalom, majd decemberben leforgattuk a videoklipet és januárban publikáltuk a világhálón keresztül, azóta már számos rádió is leadja. A klip megjelenése után rengeteg jó visszajelzést kaptam, köztük olyanokat is, akik azt mondták, hogy egy nap többször is meghallgatják, mert annyira pozitív hatást gyakorol rájuk.

Miről szól a Zsonglőrködöm c. zeneszámod?

A dal egy motivációs szöveggel bír, arról szól, hogy a kitűzött cél elérésért rengeteget kell dolgozni, sok rögös utat kell bejárni, hogy sikeresek legyünk. A dal velem kapcsolatos, de a nagyvilágra van kivetítve. Mindig tudtam, hogy énekesnő szeretnék lenni és ennek érdekében, hogy valóra váljon, rengeteg mindent tettem.

Kik voltak példaképeid az évek alatt?

A példaképeim mindig változtak, inkább a külföldi énekesek iránt rajongtam. Kisebb koromban nagy példaképem volt Pink, Avril Lavigne és Rihanna, mostanság pedig Beyonce, Mariah Carey, férfiak közül pedig Caramel. Az utóbbi időben Radics Gigi hangja és munkássága is nagyon magával ragadott.

Ki az a személy, akire mindig számíthatsz?

Anyukám az a személy, aki a nehezebb pillanatokban sem hagyott egyedül, mindig támogatott, hogy „kislányom, neked ezt kell csinálnod, nem adhatod fel”. Természetesen a barátaim is mindig mellettem álltak, azt mondogatták, hogy egy csiszolatlan gyémánt vagyok.
A Star Academy segített elindulni a pályán, rengetegen megismertek, így még többen látnak bennem fantáziát.

Mit tanácsolsz azoknak a fiataloknak, akik a zenei pályán képzelik el az életüket?

Amióta kikerültem a műsorból, azóta már volt 4-5 felkérésem kezdő énekesektől, hogy hallgassam meg a zenéjüket, nézzem meg a videoklipjüket és véleményezzem munkásságukat. Elsősorban, ha valaki énekelni szeretne fontos, hogy legyen egy tiszta hangja, amelyet folyamatosan lehet képezni, illetve hogy a közönségével, rajongóival közvetlen kapcsolatot ápoljon. Én ezt úgy valósítom meg, hogy Facebook oldalamon sok magammal kapcsolatos dolgot publikálok, azért hogy az érdeklődők nyomon tudjanak követni.

Sokat utazol Kecskemétről-Budapestre?

Kecskemét a szülővárosom, itt élek. A Star Academy előtt Budapesten tartózkodtam egy darabig, majd visszaköltöztem Kecskemétre. Budapestre fontos lesz visszaköltöznöm, hiszen ott gördülékenyebben tudom intézni az énekléssel kapcsolatos dolgaimat.

Milyen projektek várhatóak még 2017-ben?

A Zsonglőrködöm c. új dalomnak most egy kis időt adok, hogy a közönségem megismerje, illetve majd nyár elejére szeretném időzíteni a második saját dalom megjelenését, amelynek témája már megvan a fejemben.

Milyen fellépéseid voltak és várhatóak még a közeljövőben?

Január 17-én Király Viktor tartott egy nagyzenekaros koncertet  a Hírös Agóra Kulturális Központban. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Király Viktor lehetőséget biztosított, hogy koncertnyitásképpen előadhassam a közönségnek az új saját dalomat. Február negyedikén, Budapesten lesz egy önálló koncertem, amelyet élőzene fog kísérni, illetve több koncertet is tervezek az idei évre.