Kezdőlap Gazdaság BÉT – Csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Csökkenésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az európai piacokon elromlani látszik a hangulat, részben a francia választások kimenetele miatti bizonytalanság miatt. A Richter pedig idén gyengébb évre számít, így összességében inkább lejtmenet valószínű – tette hozzá.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén csökkenésre számít. Korrekciós fázisba lépett a BUX, hétfőn a Richter gyorsjelentéséből is a negatív elemek kerültek inkább reflektorfénybe – írta. Az európai hangulatot is beárnyékolja, hogy a piacok sokkal kritikusabban látják Donald Trump amerikai elnök intézkedéseit.
Az elemző nem vár jelentős piaci hatást a Mol bejelentésétől, miszerint bővült a csoport kutatási portfoliója Magyarországon és Norvégiában miután a vállalat koncessziós tenderen kutatási blokkokat nyert.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 516,98 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 32 388,91 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 95 forinttal, 0,47 százalékkal 20 300 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 88 forinttal, 0,99 százalékkal 8770 forintra esett, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,58 százalékkal 511 forintra gyengült, forgalma 442,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 269 forinttal, 4,18 százalékkal 6161 forintra csökkent, a részvények forgalma 5,7 milliárd forintot ért el.

MTI 2017. február 7., kedd