Kezdőlap Gazdaság BÉT – Eltérően látják a kereskedés várható irányát a szakértők

BÉT – Eltérően látják a kereskedés várható irányát a szakértők

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: stagnálásra, iránykeresésre számít a magyar és az európai tőzsdéken is. Hozzátette: napok óta nincs határozott iránya a kereskedésnek.
Kiemelte, hogy a Raiffeisen leminősítette a Magyar Telekom részvényeit, tartásra ajánlja, a korábbi vételről, aminek hatása lehet a távközlési vállalat árfolyamára.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint pozitív a hangulat az európai nyitás előtt, a magyar tőzsdén is inkább emelkedésre számít.
Kitért arra, hogy a Richter amerikai partnere, az Allergan gyógyszeripari konszern szerdai gyorsjelentése a magyar befektetők számára is izgalmas volt. A vállalat többek között vezető termékként említi a Richter gyógyszercég kutatói által felfedezett cariprazine hatóanyagú készítményt, a Vraylar-t is. A Vraylar értékesítései kedvezően alakultak, a negyedik negyedévben 43,2 millió dollárnyi terméket adtak el a harmadik negyedéves 32,4 millióval szemben, a cég közleménye szerint a piac kedvezően fogadta a terméket. Mivel az előző negyedévben a Richternek 13,9 millió dollár bevétele volt, így a mostani negyedév után a Richter bevétele akár 18,5 millió dollár lehet (egyszerű becslés alapján) – vélekedett, hozzátéve, hogy az elszámolás egy negyedévvel később történik.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,39 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 32 595,92 ponton zárt szerdán. A Mol 10 forinttal, 0,05 százalékkal 20 210 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,45 százalékkal 8840 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 5 forinttal, 0,97 százalékkal 512 forintra gyengült, forgalma 309,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 24 forinttal, 0,38 százalékkal 6273 forintra emelkedett, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

MTI 2017. február 9., csütörtök