Kezdőlap Események Bitang Erősek a Kecskeméti Sárkányok!

Bitang Erősek a Kecskeméti Sárkányok!

Immáron 6. alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hagyományos évnyitó Medencés Sárkányhajó Kupáját az Aquaworldben. A tavalyi bajnokság első 16 helyezett csapatát hívták meg a versenyre.

A Hírös Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület csapata tavaly a 15. helyen végzett, és az egy évvel ezelőtti Medencés Sárkányhajó Kupán a 8. helyet szerezte meg. A Kupa egy fizikai erőfelmérő, ahol a csapatok látják, hogy állnak a felkészülésben. A verseny lényege, hogy egy sárkányhajó 2 végében egymással szemben ül és evez a két csapat. A cél az, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat. Ha 1 percen belül nem érik el a 2 métert, akkor a bíró dönt annak a csapatnak a javára, amely jobban eltolta a másikat. Egy csapatban mindig 4 férfi és 2 nő evezett egyszerre.

Kemény téli alapozást elvégezve bizakodott a kecskeméti csapat a jó helyezésben, de olyan teljesítményt értek el, amire csak legmerészebb álmaikban mertek gondolni! Nehéz sorsolást kaptak, de egymás után győzték le a sorukba kerülő ellenfeleket, többek között legyőzték a tavalyi Kupán 1. és 3. helyezést elért egységeket is! Egyedül a szegedi egyesületet nem sikerült legyőzni a döntőben. A nap pozitív meglepetése lett a kecskeméti csapat, mely a Kupán elért nagyszerű eredménye alapján jelenleg az ország 2. legerősebb fizikumú csapata! Kíváncsian várjuk a folytatást a Sárkányhajó Bajnokságban.

Akik ezt a szép sikert elérték:
Kovácsné Szalontai Erzsébet
Szalontai Annamária
Győrfi János
Könyves Attila
Könyves Béla
Lővei Zsolt
Rózsahegyi Zoltán
Szeverényi Ádám cs.k.

A videók megtalálhatóak a Hírös Kecskemét SK Facebook oldalon