Kezdőlap Sport Bravúr játék Újpesten, simán győzött a Scoregoal idegenben!

Bravúr játék Újpesten, simán győzött a Scoregoal idegenben!

Újpest FC 220V – ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club: 2-6 (0-2)

/Radnóti Donát/

A hétfő esti derbin a lila-fehérek számítottak esélyesebbnek, egyben motiváltabbnak is, hiszen a hátralévő két fordulóban ők még az első helyre is befuthattak volna, ehhez azonban le kellett győzni a kecskeméti alakulatot. És ehhez még hozzájárult, hogy az idei évadban hazai pályán az Újpest még nem kapott ki, míg a kecskeméti alakulatból több sérült játékos is hiányzott!

 

Nagyon masszív, stabil védekezéssel kezdte a mérkőzést a kecskeméti gárda, nem sok teret adtak a hazai támadóknak. Ha pedig el is jutott néhány szórványos támadás a kapuig, Peltzer biztosan állt a kapuban. A félidő derekára egyre több kontratámadást vezetett a vendég együttes, kirobbanva védekező felállásából. Egy ilyen kontra végén Marozsi futotta le a teljes újpesti védelmet, és higgadtan gurította el a labdát a kapus mellett, megszerezve a vezetést a hírös városiaknak! (0-1). Nem sokkal később újabb vendég lefordulás, és Dobosi Torbavecz összjátékot követően Torbavecz talált be a kapuba! (0-2)

 

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Nagyon stabil kecskeméti védekezés és abból gyors kontrajáték. Így már a 4. percben sikerült növelni a kecskeméti előnyt, Radnóti lódult meg, és kicselezve 3 játékost vágta be a kapuba a bőrt! (0-3). Egy perccel később újból Radnóti villant, gyönyörű passzt adott Dobosinak, aki felnézve az érkező Ferenczinek lőtte keresztbe a labdát, és a kecskeméti játékos nem hibázott! (0-4) Az Újpest minden erejét összeszedve előbb egy megpattanó lövésből szépített, majd egy átlövéssel hozta magát közelebb aktuális ellenfeléhez. (2-4) De még mielőtt izgalmasabb lett volna a vége, Kovács József állt a labda mögé, egy megítélt szabadrúgást követően, és jó 11 méterről kipókhálózta a kapu balfelső sarkát. Szépségdíjas gól volt! (2-5) A végére is maradt egy csattanó, a nagykedvvel játszó Radnóti szerzett labdát, majd egy vissza passzból szépen lőtte el a kapus lába mellett a labdát! (2-6)

 

Ezzel a győzelemmel a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club feljött a tabella 2. helyére.

 

Góllövők: Radnóti (2), Marozsi, Torbavecz, Ferenczi, Kovács J.

 

Cserenkó Szabolcs a hazaiak vezetőedzője:

„Két dolognak köszönhetjük a mai sikert: az egyik, hogy nagyon-nagyon fegyelmezetten védekeztünk, a másik pedig, hogy labdaszerzés után bátran mertünk kapura törni. Az Újpest fizikálisan sokkal erősebb volt, mint mi, tudtuk, hogy nem szabad velük birkózni a mezőnyben. A fiúk 100%-os betartották az utasításokat, mellette mindenki csúszott-mászott!

Ez egy igazi csapatmunka volt, gratulálok a srácoknak!”

 

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök