Kezdőlap Diákélet Egyetemi és főiskolai hallgatók számára hirdet pályázatot az OTP Business

Egyetemi és főiskolai hallgatók számára hirdet pályázatot az OTP Business

 

Útjára indult az OTP Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat, amelynek keretében a diákok számára lehetőség nyílik innovatív, vagy éppen formabontó banki megoldások, kidolgozására. A szervezők 1,8 millió forintos összdíjazással várják a bankszektort érintő leginnovatívabb pályamunkákat.

2017. február 9. Az ÜzletRace hallgatói pályázat alkalmat teremt, a 2017-es tavaszi félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások számára, hogy megmutassák a hagyományos banki működésen túlmutató kreatív, újító ötleteiket. A pályázaton egyénileg és maximum 3 fős csapattal is lehet indulni. A kiírásra maximum 10 oldalas prezentációval lehet nevezni, 2017. március 5-ig.

„A pályázattal célunk, hogy egy speciális üzleti területen stratégiaalkotásra, kreativitásra sarkalljuk a diákokat. Így ösztönözzük őket arra, hogy újat, szokatlant, de mindenképp hasznos dolgot hozzanak létre. Nem titkolt cél az sem, hogy minél több újszerű, a bankszektor megújulását, az új kihívásoknak és lehetőségeknek való megfelelését segítő ötletet ismerjünk meg. Reméljük, hogy ezek közül minél több projektet meg is valósíthatunk majd a jövőben” – emelte ki Csonka Tibor az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A versenyzők két kategóriában adhatják be pályamunkáikat a www.vallalkozokforuma.hu weboldalon keresztül. A „Fejlesztő” kategóriában a fintech, azaz a pénzügyi technológia terjedésére reagálva oszthatják meg ötleteiket a hallgatók. A feladatban a versenyzőknek egy hipotetikus vagy valós példán keresztül kell megmutatniuk, hogy a jellemzően startup pénzügyi cégek és az újszerű felületek, milyen üzleti kihívást vagy épp új lehetőséget jelenthetnek a hagyományos bankok számára.

A „Reklámguru” kategóriában a vállalati CSR hatékonyságának növelését tűzte ki célul az OTP Business. Az indulóknak itt egy technológiai és informatikai fejlesztések iránt elkötelezett bank számára olyan 50 millió forint keretösszegű CSR-projekt megvalósítására kell javaslatot tenniük, amely újszerű, előremutató, társadalmilag hasznos, illetve támogatja a bank közös ügyekben való részvételét.

A pályázatok beérkezését követően a szakértő zsűri a kiírásban szereplő szempontok alapján értékeli a pályamunkákat. A verseny kétfordulós, a második fordulóba kategóriánként 5-5 pályázat juthat tovább, ahol a hallgatók személyesen is bemutathatják az ötleteiket. A második fordulóra 2017. április 12-én kerül sor.

A döntőbeli teljesítmény alapján a verseny mindkét kategóriájának első helyezettjei 350 000, a második helyezettek 250 000, a harmadik helyezést elért pályázatok pedig 150 000 forintos díjazásban részesülnek. A döntőbe be nem jutott pályamunkák közül a szakmai zsűri kategóriánként 5-5 darabot jelöl Facebook közönségszavazásra, ahol kategóriánként a legtöbb szavazatot, azaz like-ot gyűjtő pályázat 150 ezer forintos különdíjat nyer.

„A résztvevőket a döntőben a pályamunkák bemutatása mellett különféle, az általuk feldolgozott témához kapcsolódó aktuális trendekről, kihívásokról is kérdezi majd a zsűri. A résztvevők tehát azt is megmutathatják, hogyan látják a pénzügyi szektor változásait, mennyire ismerik a bankok előtt álló kihívásokat és a pénzintézetek mozgásterét” – tette hozzá az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A pályázattal kapcsolatos további tájékoztatás a www.vallalkozokforuma.hu oldalon érhető el.