Kezdőlap Rendőrségi hírek Folyamatos az odafigyelés

Folyamatos az odafigyelés

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A külterületen élők örültek a segítő szándékkal érkező kiskőrösi és kiskunhalasi rendőröknek.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a külterületeken élők személy- és vagyonbiztonságára. A Kiskőrösi és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. február 13-án ismét a tanyavilágot járták. Az összehangolt akció célja – amelyben részt vett egy tanyagondnok is – elsősorban a jogsértések megelőzése volt.

A rendőrök érdeklődtek az ott lakóktól, tudnak-e valamiben segíteni. Nemcsak a házakban élő időskorúakat látogatták meg, hanem a lakatlan ingatlanokat is ellenőrizték. Az akcióban résztvevők meggyőződtek arról, hogy a meglátogatottak rendelkeznek-e a fűtéshez szükséges tűzifával.

 

A hideg időjárásra tekintettel egyre kevesebben mozdulnak ki, így beszélgetni sem tudnak senkivel, ezért kifejezetten örültek a segítő szándékkal érkező látogatóknak, mindenhol szívesen fogadták őket. A rendőrök hasznos tanácsokkal szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

 

A fokozott ellenőrzés és odafigyelés a jövőben is folytatódik.