Kezdőlap Események Kecskemét adott otthont a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjének

Kecskemét adott otthont a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjének

2017-ben Kecskemét adott otthont a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjének. A programot a Magyar Sommelier Szövetség, a Duna Borrégió Borút Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezte az Aranyhomok Business Wellness Hotel **** Casino Termében, 2017. február 11-én szombaton 13 órától. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt.

A bajnokság célja az volt, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak vagy a sommelier szakma a munkakörük része. Az előző év gyakorlatának megfelelően a verseny ezúttal is nyílt jellegű volt, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember rész vehetett, aki tudásáról ebben a formában is számot kívánt adni. A döntőbe 3 versenyző jutott, akikre 6 gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2017. február 19-én a TESLA Rendezvényközpontban.

A verseny alatt a régió borászai is bemutatkoztak a hazai és nemzetközi vendégek előtt, a Duna Borrégió Borút Egyesület több mint 10 borászata tartott borbemutatót a régió közel 50 borából.

A nap további programjai voltak:

13.30-tól Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke,

Koch Csaba, a Duna Borrégió Elnöke, illetve a Duna Borrégió Borút Egyesület Elnöke, valamint Slezsák Zoltán, a Magyar Sommelier Szövetség Elnöke mondott köszöntő beszédet a jelenlévőknek.

14.00-17.00-ig a versenyzők vizsgafeladatainak teljesítésére került sor, a meghívottak interaktív részvételi lehetőségével együtt.