Kezdőlap Események Megvannak a hungarikum verseny győztesei!

Megvannak a hungarikum verseny győztesei!

A 2017. február 15-16-án zajlottak a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny döntői a Lakiteleki Népfőiskolán. A döntő első napját megtisztelte jelenlétével Szakáli István Loránd, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár is.

A 2. fordulóból továbbjutott diákcsapatok e két napon (első nap a középiskolások, másnap az általános iskolások) mérhették össze felkészültségüket és tudásukat játékos szemléletű, kreativitásra, ügyességre, csapatszellemre építő feladatok során, melyek a megyei értékekre, hungarikumokra és a csapat által javasolt nemzeti értékre épültek. A diákok hozzáállása, lelkesedése példaértékű volt, a feladatokat kreatívan, szellemesen, fergeteges hangulatban oldották meg. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, nem volt könnyű győztest választania.

A verseny végeredményeképp megyénket az Imrehegyi Kincskeresők, valamint a soltszentimrei Verebek csapat képviseli majd az országos döntőben. Ezúton is szívből gratulálunk nekik, valamint eredményes felkészülést és szereplést kívánunk a budapesti, országos döntőben!

Kecskemét, 2017. február 17.