Kezdőlap Események Oscar-díj/Filmhét – Bemutatják a Mindenki című rövidfilmet

Oscar-díj/Filmhét – Bemutatják a Mindenki című rövidfilmet

A Magyar Filmhét programjában az Aréna moziban lesz látható Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas kisfilmje, emellett premier előtt vetítik Enyedi Ildikó Berlinben Arany Medvét nyert Testről és Lélekről című munkáját is.

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület közös rendezésében zajló 3. Magyar Filmhét programjában Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmje, a Mindenki a mustra kisjátékfilmes blokkjában hétfőn, kedden és szerdán lesz látható a Cinema City Aréna moziban. A nevezett filmek mellett a hét programját egyetemisták alkotásai, a Filmarchívum által restaurált, digitalizált munkák, illetve közönségtalálkozók színesítik – közölték a szervezők az MTI-vel.
Hétfőn a versenyprogramon túl a jövő filmesei is bemutatkoznak többek közt a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Kolozsvári Egyetem, a Filmtett és az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképkultúra Tanszéke hallgatóinak személyében.
A Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül hétfőn Jancsó Miklós Szerelmem, Elektra című alkotását vetítik, a Kút című film után pedig a közönség Gigor Attila rendezővel beszélgethet.
Kedden a 100 éve született Fábri Zoltán Ötödik pecsét című filmje lesz látható, az Egy kupac kufli – Sose együnk gombát reggelire című animációs film vetítése után pedig Pálfi Szabolcs és Jurkik Kristóf rendezőkkel, Dániel András íróval és M. Tóth Géza producerrel lehet beszélgetni.
A #sohavégetnemérős című film vetítése után Tiszeker Dániel és Lévai Balázs várja a Filmhét közönségét, este pedig a Gondolj rám vetítése után Kern Andrással, a film főszereplő-rendezőjével beszélgethetnek az érdeklődők.
A harmadik napon a Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül Gárdos Péter ikonikus alkotását, a Szamárköhögést mutatják be, majd Till Attila filmje, a Tiszta szívvel kerül vetítésre. A film után Stalter Judit, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám és Thuróczy Szabolcs várja nézőket. Késő este Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján készült A fekete bojtár című tévéfilm rendezőjével és Vitézy Lászlóval is lehet beszélgetni, a Gondolj rám vetítése után pedig Kern András, az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről munkát követően pedig Enyedi Ildikó rendező és Mécs Mónika producer várja a nézőket.
A vidéki mozik kísérő programjairól a mozik honlapján lehet tájékozódni.