Kezdőlap Régió Sétával vette kezdetét a Házasság hete Kecskeméten

Sétával vette kezdetét a Házasság hete Kecskeméten

 Sétával, kiállítás megnyitóval és a Bozsó gyűjteménybe szervezett programokkal vette kezdetét az elkötelezett szerelem ünnepe, a Házasság hete Kecskeméten, szombaton délután. A február 11-e és 19-e között zajló programsorozat idén is számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a szerelmesek, a jegyben járók és házaspárok mellett minden érdeklődőnek.

 A sétával a szervezők, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai a házasság fontosságára szerették volna ráirányítani a figyelmet, és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. A február 11-én, szombaton délután a Kossuth térről induló menethez bárki csatlakozhatott. A szerelmesek, a jegyben járók, a házaspárok és családok Kis János evangélikus lelkész, Kuti József református lelkész és Jeney Gábor plébános áldásával folytatták útjukat a Bozsó Gyűjteményig.
A Bozsó-ház ad ugyanis helyet a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő esélyteremtési iroda Szeretet, hűség, megbocsátás, ahogy én látom a családomban című rajzpályázatára nevezett alkotásoknak.

A felhívásra beérkezett összesen 111 munkát Bruncsák András festőművész bírálta el. Döntése alapján a szervezők tizenegy pályamunkát díjaztak könyvvásárlási utalvánnyal. Első helyezett Szenes Anna és Madi Róbert, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda hatodik és negyedik osztályos tanulója lett. Ötvös Lara, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola ötödik osztályos diákja és Siklós Nándor, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodása a második helyen végzett. Bozó Dominika, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Általános Iskolájának negyedik osztályos és Kovács Tamás, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolájának ötödik osztályos tanulója a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. Különdíjat Cserényi Helga, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola ötödik osztályos, Seres Fanni Kata, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Általános Iskolájának második osztályos, Bietlik Noémi, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda negyedik osztályos, Bíró Ágota, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola első osztályos és Szabó Áron, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda negyedik osztályos tanulója kapott.
A rajzpályázatra beérkezett legjobb munkákból nyílt tárlatot Loránd Klára, a Bózsó Gyűjtemény igazgató kurátora nyitotta meg, majd Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntette a jelenlévőket. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.
A Bozsó Gyűjtemény a délután során időszaki kiállítással, játékos feladatokkal, tánctanulási lehetőséggel és Zólyomi Zsolt parfümőr előadásával várta az érdeklődőket. 

És kérjük, ne feledjétek: szavalóversenyt is hirdettünk a középiskolások körében. A világ- és a magyar irodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Piarista gimnáziumban hangzanak majd el február 15-én, szerdán 14 órától.