Kezdőlap Események Új telephellyel bővül az ABRAZÍV KFT Kecskeméten

Új telephellyel bővül az ABRAZÍV KFT Kecskeméten

Január 23-án került sor az évtizedek óta magas színvonalat képviselő ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. új telephelyének ünnepélyes alapkőletételére, ahol Turák József és Mondik Zsolt a cég két ügyvezetője mellett jelen volt Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője, a beruházást finanszírozó bankok képviselői, az épület tervezői, kivitelezői, valamint a vállalat munkatársai is.

A mérföldkőnek is számító alapkőletétel előtt Turák József ügyvezető elevenítette fel a négy gépészmérnök által 1984-ben mechanikus felülettisztító gépek fejlesztésére megalapított jogelőd, az ABRAZIV GMK, illetve a 1990-ben Korlátolt Felelősségű Társasággá vált vállalkozás szervezetének kialakítását.  A cég vezetője beszámolt a jelenlegi telephely valamint az első, a második és a harmadik gyártócsarnok kivitelezéséről, a gyártástechnológiai fejlesztésekről is betekintést nyújtott a résztvevőknek.

Az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. a város Déli Iparterületén kívánja kivitelezésre bocsájtani kapacitásnövelő fejlesztését, amelynek végrehajtása előreláthatólag két ütemben várható. Az első fázisban egy 750 millió forint értékű beruházás keretében 1600 négyzetméteres, kétszintes irodaépület kerül megvalósításra, ami – a későbbiek folyamán – egy 2000                                                 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül majd.

Mondik Zsolt elmondta, hogy az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. elkötelezetten szolgálja a gazdaságos, környezetbarát és mechanikus felülettisztító és felületkezelő technológiák, valamint az ömlesztett anyagkezelő takarmánygyártási-technológiák folyamatos fejlesztését, ezzel megtalálva a megrendelő számára a legkedvezőbb műszaki megoldásokat, a gazdaságos és költségtakarékos gyors megvalósítást és a minőségi követelményeket. A cég legfőbb erőssége a magasan kvalifikált mérnöki és technikusi szakembergárda, akik segítségével az ABRAZIV Kft. dinamikusan megállja a helyét mind a hazai, mind a külföldi piacon egyaránt.

ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft.
6000 Kecskemét,
Szent László krt. 17.
Tel: +36/76 815 901
Fax: +36/76 815 901
[email protected]
www.abraziv.hu