Kezdőlap Események A Wojtyla Barátság Központ év eleji sajtótájékoztatója

A Wojtyla Barátság Központ év eleji sajtótájékoztatója

 

  1. március 2-án a kecskeméti Wojtyla Ház Pintér termében sajtótájékoztatóra került sor, melynek keretében a Központ 2016-os eseményeit foglalták össze. A továbbiakban a 2017-es év programjairól, eseményeiről kaphattunk tájékoztatást.

A sajtótájékoztatót Beke Márk harsonaművész és  Kovács Levente zongoraművész zenejátéka nyitotta meg.

„Beke Márk a világ három legszínvonalasabb harsonaművészek egyike”- mondta Farkas József, a Wojtlya Ház igazgatója és alapítója.  Nyáron kerül megrendezésre a harsonaművészek zenei versenye Los Angelesben, a nyertes zenész egy harsonát kap, melyet zenei pályája során vehet igénybe. Az ifjú művész támogatásához a Wojtyla Ház is hozzájárul, 120 ezer forinttal.  Los Angelesben a Magyar Katolikus közösség fogadja majd a harsonaművészt.

A sajtótájékoztatón Karol Wojtyla Barátság Központ periodikáját kaphattuk meg, amely egy visszatekintés a 2016-os évre, annak főbb eseményeire, az lap első száma idén jelent meg.

Ezt követően a 2017. évi események kerültek fókuszba. A rendezvények bemutatását Farkas József Úr vezényelte le.

A 2017. évi események, rendezvények: Dr. Áder János köztársasági elnöknek és feleségének Herczeg Anitának, Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Jerzy Snopek Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, illetve feleségének látogatása, valamint Csík János előadásának és Koligyer Zoltán bicikli átadásának bemutatása, amelyre március 15-én kerül sor.

Később a Központ első félévi programjainak ismertetését hallhattuk, melyek a lengyel-magyar barátság napjával, Szent Anna napjával, II. János Pál pápával kapcsolatos ünnepek voltak.

A Wojtyla Ház nemcsak Magyarország háza, a kapcsolatokat tekintve, hisz lengyel, bolgár valamint a vatikáni nagykövetséggel is folyamatos kapcsolatot ápolnak. A nemzetközi kapcsolatok közül a lengyel kapcsolat a legkiemelkedőbb.

A 2017. év tervezett kirándulásairól, a parlament meglátogatásáról, a föld világnapján a Kiskunsági Nemzeti Parkba tett látogatásról, főbb fejlesztésekről, kereszt felújításáról Molnár Zoltán intézményvezető szólt.