Kezdőlap Események Átadták a Ballószögi Polgárőr Egyesület új szolgálati járművét

Átadták a Ballószögi Polgárőr Egyesület új szolgálati járművét


Március 9-én, csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között került átadásra Ballószög Község Önkormányzatának felajánlásából egy Dacia Duster SD tipusú használt, 4 éves gépjármű a helyi Polgárőr Egyesület részére.
Ballószög Község Önkormányzata az elmúlt és az idei esztendő során is számos fejlesztést valósított meg a település és a lakosság közbiztonságának érdekében, többek között az önerőből támogatott, február 24-én beszerzésre került polgárőr autót.

Az ünnepélyes átadáson Somogyi Lajos, a település polgármestere mondott köszöntőt és adott tájékoztatást a község életében megvalósításra került és kivitelezésre váró fejlesztésekről.

„Szeretném megköszönni a képviselőtársaim munkáját, valamint azt, hogy teljes egyetértésben döntöttünk a kül- és belterületen élő lakosok közbiztonságának fejlesztéséről, a közvilágítás korszerűsítéséről, a térfigyelő rendszerek kiépítéséről, a mai nap folyamán átadásra kerülő jármű beszerzéséről és egyéb közbiztonsági intézkedés létrejöveteléről.
A község több pontján került sor a közvilágítás bővítésére (Aranykor út, Temető, Buszforduló, Hunyadi utca vége), emellett jelenleg is tartanak a korszerűsítések három különböző helyszínen.
A térfigyelő rendszerek kiépítése szintén elkezdődött a településen, amelyet – különböző pályázatok benyújtásával – folyamatosan fejleszteni kívánunk a jövőben is.

A Ballószögi Polgárőr Egyesület működését folyamatosan támogatjuk, így az általuk végzett megfigyelések gyanánt két tabletet adományoztunk nekik, ezzel segítve a munkájukat.
Az Önkormányzat által önerőből vásárolt Dacia Duster SD típusú, négykerékmeghajtású autó nagy változás lehet a Polgárőr Egyesület számára, és bízunk abban, hogy segíti munkájukat az eredményesség érdekében.”

Dr. Fekecs Dénes, ny. rendőr ezredes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese megköszönte az Önkormányzat és a Polgárőr Egyesület között létrejött harmonikus partneri viszonyt.
„ Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly gépjárművet sikerül beszerezni az Egyesület részére, és rendkívüli örömmel tölt el, hogy ennyire jó együttműködési viszony alakult ki az Önkormányzat és a helyi Polgárőr Egyesület között. Biztos vagyok benne, hogy eredményes használatra kerül majd sor a polgárőrség részéről.”

Ballószög alpolgármestere és egyben a helyi Polgárőr Egyesület vezetője, Duzmath György Gyula elmondása szerint, mindent megtesznek a település biztonsága érdekében.
Ami a pénzügyi lehetőségeiket illeti, a bevétel nagy része eddig az előző szolgálati gépjármű fenntartására, javítására ment el, most már viszont nyugodtan költhetik a támogatásokat az Egyesület fejlesztéseinek a javára.

A településen egyébként tervben van egy 8-10 éve megüresedett szolgálati lakás felújítása is, amelynek egyik helységébe az KMB irodája kapna helyet.
Az Országos Katasztrófavédelem főigazgatóságától felajánlott támogatásból pedig egy tűzoltószertár, szerállás, garázs, páncélszekrény, valamint a Polgárőrség és a Tűzoltóság irodája valósulna meg a jövőben.