Kezdőlap Események Bács-Kiskun a mi megyénk (Jánoshalma)

Bács-Kiskun a mi megyénk (Jánoshalma)

2017-ben is folytatódik „Bács-Kiskun a mi megyénk” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek idei, első programját 2017. március 10-én, pénteken tartják. Az programot Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg 10.00 órakor. Az ünnepélyes megnyitót és a rendezvényt a térség polgármesterei is megtisztelik jelenlétükkel. Ebben a hónapban a Jánoshalmi Járás értékei költöznek a Megyeháza elé.

A programkínálat ezúttal is gazdag és színes: élőben megtekinthető és „birtokba vehető” lesz az egyetlen magyar fejlesztésű traktor, a Dutra. A térségi kínálóban borotai húskészítmények, jánoshalmi almachips és aszalt gyümölcs, Hajós-Bajai borok, kéleshalmi gyümölcslevek, házi sajtok, pacalpörkölt, mélykúti rétes, és rémi kakaspörkölt szerepel. Elleshetjük a papírfonás és a fonalkép-készítés rejtelmeit és megtudhatjuk, melyek a térség természeti, kulturális és turisztikai értékei.

A Jánoshalmi Járás megismerésre váró értékeivel, érdekes kiállításokkal, bemutatókkal, helyi ízekkel, térségi zeneszóval, kicsiknek és nagyoknak is élményt nyújtó foglalkozásokkal, nyuszikkal és tűzpiros traktorral várjuk a kedves érdeklődőket!