Kezdőlap Események Bölcsődei Tájékoztató Nap a Városházán

Bölcsődei Tájékoztató Nap a Városházán

Az idei év elejétől átalakul a bölcsődei ellátások rendszere, ennek köszönhetően bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde, illetve munkahelyi bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség, azokon a településeken, ahol 40-nél több 3 év alatti gyermek él vagy legalább 5 családi igényli az ellátást.
A program nyitásaként Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

A bölcsődei rendszer átalakításáról Fűrész Tünde, az EMMI miniszteri biztosa tájékoztatta a résztvevőket, Kovácsné Bárány Ildikó, az Emmi főosztályvezető-helyettese pedig a gyermekek napközbeni ellátásának átalakításához kapcsolódó gyakorlati tartalmakat ismertette, Czudarhelyi Mária a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal szociális és gyermekvédelmi szakügyintézője az újonnan kialakítani kívánt bölcsődék működési engedélyezési eljárás folyamatáról beszélt. Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületétől és Mátay Katalin, a Macske Napközbeni Gyermekellátást Nyújtó Szolgáltatók Országos Egyesületétől előadásukban gyakorlati, módszertani feladatellátást tették világossá a résztvevők számára. Varga Ildikó, az UNK Bács-Kiskun megyei Ifjúságszakmai Koordinátora az EFOP 1.2.11-16 Esély Otthon pályázatról tartott rövid ismertetőt.

A program lezárásaként a megjelentek feltehették az új rendszer

rel kapcsolatos, eddig tisztázatlan kérdéseiket.