Kezdőlap Események Együttműködési megállapodást kötött az Önkormányzat a DÉMÁSZ Zrt-vel

Együttműködési megállapodást kötött az Önkormányzat a DÉMÁSZ Zrt-vel

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Kóbor György az ENKSZ DÉMÁSZ Zrt. elnök- vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót ma délután a Városházán.

Decemberben az utóbbi évek legnagyobb közvilágítás-fejlesztési beruházása ment végbe a városban, melynek köszönhetően több mint 140 új lámpatestet helyeztek ki a szakemberek.

Kóbor György röviden beszélt a Kecskemét városával kötött együttműködési megállapodás értelmében tett intézkedéseikről.

A DÉMÁSZ április 30-ig 50 darab lámpa felszereléséhez építi ki a közvilágítási kapcsolószálat, amelynek kivitelezése már folyamatban van.
Június 30-ig további 50 lámpa felszereléséhez fogják kiépíteni a kapcsolószálat, ezzel kapcsolatban jelenleg tervezés zajlik. Várhatóan júniusban kezdik el a kivitelezést.

Ezen felül még 144 lámpa várja a kapcsolószál kihelyezését, a jelenleg zajló felmérési és tervezési folyamatokat követően júliusban és augusztusban tudják elkezdeni a munkálatokat.

Az első időszakban a Csabagyöngye, Gál, Pajtás, Mathiász, Bánfi, Mimóza, Patak, Sárospatak, Ösvény, Jázmin, Zöldkút, Várpalota utcákban fedezhetjük majd fel a kihelyezett lámpákat.

Az utcákon LED-es lámpatestek fogják biztosítani az energiahatékonyságot és a jó fényerőt.

„Mind a városnak, mind nekünk vannak az alternatív közlekedés, az okos mérés tekintetében elképzeléseink egymással.
Ezeket a lehetőségeket még nem aknáztuk ki, de azt gondolom, hogy a jövőben erre sort tudunk keríteni ”
nyilatkozta Kóbor György az ENKSZ DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Szemereyné Pataki Klaudia beszámolt az együttműködés előzményeiről és betekintést engedett a jövőbeli tervekbe is.

„Az energiapartner tekintetében egy megbízható és új partnerre talált városunk.
Számtalan visszajelzést kaptunk az energiaszolgáltatók részéről és sok esetben városunk üzemeltetői tehetetlenek voltak abban, hogy segítséget tudjanak nyújtani.
Örülök annak, hogy a mai napon számos pontban meg tudtunk állapodni. Egy konstruktív együttműködést sikerült kialakítani és bízom benne, hogy a városban az energiaszolgáltatás mind a lakossági, mind az ipari hálózat tekintetében javulni fog.

A humán erőforrás utánpótlásban nekünk külön programot kell elindítani. Ahhoz, hogy a szolgáltatást magas szinten tudjuk biztosítani, nekünk és az ENKSZ DÉMÁSZ partnernek is egy komoly együttműködést kell elindítania az oktatás támogatása területén, hogy népszerűvé tegyük a fiatalok körében azt, hogy érdemes ezt a szakmát választani, hiszen ez egy jól jövedelmező és stabil jövőt építő boldogulási lehetőség.”

Városunk polgármestere ezen felül további együttműködési lehetőségekről is beszámolt, mint például a város különböző pontjain elindult Smart-megoldások tovább fejlesztéséről, illetve a lakosság igényeit kiszolgáló javaslatokról.
A szociális bérlakás területén, a bérlő váltás esetében felszaporodott hátralékok esetében egy előre fizetős rendszert terveznek kialakítani, ezzel is segítve a bérlakás forgalmat a következő években. A polgármester asszony végezetül kifejezte örömét az új, remélhetőleg hosszú távú együttműködés fölött.